Hlavní obsah

MySpace a další webové sítě z hospodářské krize těží

NEW YORK

Světová finanční krize stáhla velké ekonomiky do hospodářské recese a připravuje tisíce lidí o práci, pro MySpace a další internetové sociální sítě ale může být přínosem. MySpace patřící skupině News Corp miliardáře Ruperta Murdocha uvedla, že jejím stránkám pro shánění pracovních příležitostí za minulý rok výrazně vzrostla návštěvnost.

Článek

Počet jednotlivých uživatelů ve věku 21 až 34 let za minulý rok na personálních stránkách MySpace loni v listopadu přesáhl 160 000, když jich za stejný měsíc předchozího roku bylo 83 500. Celkově návštěvnost za minulý rok vzrostla trojnásobně, uvedla Angela Courtinová, viceprezidentka pro marketing, zábavu a obsah MySpace.

Průměrný počet minut na uživatele se v listopadu zvýšil na sedm z jedné za listopad 2007. Courtinová dodala, že takový nárůst portál nikdy předtím nezaznamenal.

Zájem o sociální sítě v době rostoucí nezaměstnanosti zřejmě souvisí se starým rčením, že neštěstí miluje společnost. Nalezení nového místa často závisí na přátelství a známostech - a to sítě jako MySpace či LinkedIn nabízejí.

MySpace není jediná. Například LinkedIn měla na konci minulého roku 31 miliónů členů a na jeho začátku 18 miliónů, protože lidé čím dál více využívají obchodní a pracovní servery kvůli místu. LinkedIn dodala, že loni na podzim měla nových registrací o 25 procent více, než předpokládala.

Za celý minulý rok americká ekonomika mimo zemědělství přišla zhruba o 2,6 miliónu pracovních příležitostí, což bylo nejvíce od roku 1945, kdy zaniklo asi 2,75 miliónu míst. A letos by trh práce v USA mohl podle agentury Conference Board přijít o další dva milióny příležitostí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám