Hlavní obsah

Zpěvák Zbyněk Drda v sobě stále vidí začínajícího zpěváka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tvrdí o sobě, že se narodil pro zpěv a že zpívání je jeho osud. Přesto je zajímavé, že myslí na zadní vrátka a nespoléhá jen na to, že se udrží na vratkých nohách šoubyznysu.

Článek

Už od roku 2000 se účastníte všech dostupných pěveckých soutěží – a vyhráváte. Jaký to je pocit dělat takhle „kariéru“?

Nedá se říct, že bych chodil po všech možných soutěžích. Několika jsem se ale odmala opravdu zúčastnil, v některých vyhrál, v jiných se třeba ani neumístil. Každopádně vítězství je velice příjemné a osobně ho prožívám jako moc příjemný pocit zúročení snahy a práce, která výsledku předcházela.

Bylo vám odjakživa jasné, že z vás bude zpěvák?

Jako malý kluk jsem chtěl být v dospělosti každou chvilku něčím jiným. Vždy jsem se ale hodně věnoval zpěvu a věřil, že mě bude provázet celým životem.

Nakolik se vítězství ve třetí řadě Superstar odrazilo na vašem soukromém životě?

Musím říct, že hodně. Prakticky hned po skončení soutěže jsem se odstěhoval do Prahy a začal se starat sám o sebe. Znamenalo to najít si bydlení, management, sestavit kapelu a řešit pro mě neznámé situace, co život přinesl. Všechno bylo pro mě nové a navíc daleko od mé rodiny a mých kamarádů.

Je možné se vůbec v dnešní záplavě zpěváků a bavičů uživit?

Myslím, že ano, není to však nic jednoduchého. Bez práce ale nejsou koláče, a to platí i v showbusinessu. Považuji za velké štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a ještě se tím živit.

Je nezbytné mít manažera, který tzv. shání kšefty?

Zvláště v počátku myslím, že určitě. Bez potřebných zkušeností a kontaktů to není lehké. Ideální by bylo, aby se každý mohl věnovat tomu, co umí, pro co má všechny předpoklady. Manažerskou práci tedy přenechat někomu jinému, kdo se v oboru vyzná.

Uvažoval jste o tom, čím byste byl, kdybyste nemohl zpívat?

V tuto chvíli bych byl zřejmě studentem VŠ, tím ale stejně jsem. Studuji VŠFS (Vysoká škola finanční a správní). Ale jinak si myslím, že jsem se pro muziku narodil a s muzikou taky umřu.

Kdy je podle vás možné říct, že jste – nebo někdo – tzv. udělal kariéru?

Pro mě osobně to bude okamžik, až ráno vstanu, podívám se do zrcadla a budu sám se sebou, co se týká mé hudební dráhy, stoprocentně spokojený. Zatím tam vidím začínajícího zpěváka. Říkám si: Nejsi štika, zatím jsi jen malej úhoř, ale ten má výdrž, tak makej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám