Hlavní obsah

Navzdory recesi mlékarně chybí kvalifikovaní pracovníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Mlékárna Kunín, která patří do francouzské potravinářské skupiny Lactalis, se potýká s nedostatkem kvalifikovaných zaměstnanců. Navzdory krizi finančních trhů mlékárenská firma stále přijímá kvalifikované mlékaře i strojaře k linkám.

Foto: Petr Pokorný, Právo

V mlékárně Kuním chybí kvalifikovaní pracovníci.

Článek

Podnik potřebuje převážně vyučené pracovníky, tedy absolventy Střední průmyslové školy mlékárenské v Kroměříži, což snižuje šance najít dostatek lidí na trhu práce, řekl generální ředitel společnosti Zbyněk Gebauer.

"Přestože je naše výroba silně automatizovaná, potřebujeme přirozeně omlazovat a doplňovat kvalifikovaný tým našich zaměstnanců. Průměrný věk pracovníka je 40 let, za poslední roky se pohybuje mezi 38 až 40 lety," dodal Gebauer.

Firma v současnosti zaměstnává 344 lidí. Letos sice přijala 97 nových zaměstnanců, na druhé straně však podnik opustilo 94 zaměstnanců. Průměrná mzda v Mlékárně Kunín, kterou Gebauer neupřesnil, by letos měla vzrůst o 11 procent. Na sociální program a zaměstnanecké výhody firma letos uvolnila zhruba 13 miliónů korun.

Mlékárna se kvůli získání nových zaměstnanců snaží také více spolupracovat s Vyšší odbornou školou potravinářskou a Střední průmyslovou školou mlékárenskou v Kroměříži. Vybraným studentům například umožní absolvovat odbornou praxi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám