Hlavní obsah

Zlínská univerzita chce zvýšit uplatnění absolventů na trhu práce

– ZLÍN

Fakulta managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně zapojí vybrané studenty do vzdělávacího projektu s názvem Nadaní studenti. Na jejich vzdělávání se budou podílet zástupci významných podnikatelských subjektů a veřejné správy ve Zlínském kraji. Cílem akce je zvýšit šanci absolventů na lepší uplatnění na trhu práce.

Článek

Sdělila to Hana Michlová ze studijního oddělení. Projekt má vybraným studentům pomoci rychleji najít odpovídající zaměstnání. Michlová dodala, že do projektu budou vybíráni studenti podle prospěchu, zpracované bakalářské práce a zájmu.

Po dobu dvou semestrů se na části výuky vybrané skupiny 20 až 30 studentů budou podílet manažeři z praxe. Každý student se zúčastní stáže ve zvolené instituci, zpracuje zadaný projekt a bude mít možnost účastnit se konferencí a exkurzí.

Účast v programu přislíbily firmy Barum Continental v Otrokovicích, Deloitte Advisory, Flexibuild, MEP Postřelmov, Microsoft Corporation, Moravský peněžní ústav, Slovácké strojírny Uherský Brod, UniCredit Bank a Zlínský kraj.

Podobný projekt již ve Zlíně existuje

Podobný projekt na nižším stupni již realizuje Zlínský kraj. Od loňska finančně podporuje studenty strojírenských a učňovských oborů. Projekt se již začal pozitivně projevovat - zatímco loni se do šesti stavebních učilišť hlásilo 89 dětí, letos jich bylo už 161. Stejný trend hejtmanství zaznamenalo u strojírenských oborů, kde se loni do deseti učilišť přihlásilo 129 školáků, letos 212.

Zlínský kraj hodlá v budoucnu organizovat i odborné stáže pedagogických pracovníků středních škol ve firmách. Projekt definuje několik dovedností, jež firmy od čerstvých absolventů požadují, ale setkávají se s nimi jen velmi málo. Jde například o solidaritu a loajálnost k podniku, efektivní komunikaci, týmovou spolupráci a podnikavost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám