Hlavní obsah

Zpěvák Dušan Kollár: Chtěl bych být pilotem letadla nebo pilotem Formule 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do Prahy přišel z Banské Bystrice, kam kdysi odešel jeho dědeček naopak zase z Prahy. Původně je hercem, ale dnes převážně zpívá. V Praze i jinde.

Článek

Která z profesí, které jste vystudoval, vás živí?

Vystudoval jsem herectví na VŠMU v Bratislavě. Paradoxně však momentálně víc zpívám, než hraji, i když zpěv jsme měli spíš okrajově. Ale herectví mi, samozřejmě, hodně pomáhá při mé jevištní práci jak v muzikálech, tak i na koncertech se 4TETem. Takže mě živí obě.

Jakou profesi byste chtěl zkusit, kdybyste na to měl energii a čas?

Chtěl bych být pilotem letadla anebo pilotem Formule 1.

Zažil jste na vlastní kůži rčení: má hlad jako herec?

Tak takový hlad, jako měli herci v dobách, od kterých se toto rčení traduje, to naštěstí nikdy. Ale na kolejích v Bratislavě na vysoké škole párkrát hlad byl, hlavně těsně před stipendiem. Jednou až takový, že spolubydlící našel jenom cibuli a banán a tak chroupal cibuli jako jablko a pro vylepšení chuti ji zajídal banánem. Každopádně z části toto rčení platí i dnes. Obdivuji všechny oblastní herce, kteří mají svou profesi rádi natolik, že u ní zůstávají i přes mizerný plat a nemožnost si přivydělat jinou hereckou disciplínou (muzikál, dabing, televize, rozhlas atd.).

Vaše práce vypadá jako zábava, ale asi je dost náročná…

Teď je toho opravdu hodně, ale to už je úděl umělců na volné noze a v tomto oboru, že podzim až do Vánoc je to nejexponovanější období. Celovečerní koncerty a spousty menších vystoupení. Volné víkendy, jako mají ostatní lidé, nepřicházejí do úvahy. No a navíc; nejnebezpečnější podzimní disciplínou naší profese, to jsou věčné přejezdy autem v ošklivém počasí.

Co považujete za váš největší profesní i životní úspěch?

Prahu! Potvrdilo se, že Praha je vlastně moje druhé rodné město. Od dvou let jsem do Prahy jezdil na prázdniny za babičkami, dědečky a pradědečky. Našel jsem si tady moji manželku i práci, která mě moc baví. Praha je PRAHA! V mém případě skutečně osudové město. Jak profesně, tak i soukromě.

Co se vám ve vaší kariéře dosud nejvíc povedlo?

Právě teď mám radost z nově vydaného nového CD 4TET – 3rd, které se už i začalo prodávat. Přál bych si, aby se líbilo alespoň tak, jako 1st a 2nd a aby co nejvíc lidí zjistilo, jaký hezký vánoční dárek by to mohl být. Ale už konec reklamy! :-)

Reklama

Související témata:

Související články

Práce trenérky je také psychicky náročná

Pro někoho je její profese nepostradatelná, pro někoho zbytečná. Jak to tedy s povoláním fitness trenér doopravdy je? Šárka Konvičková fitness trenérka tvrdí:...

Výběr článků

Načítám