Hlavní obsah

Bonatrans Group nabírá lidi středního věku

BOHUMÍN

Bohumínská továrna na výrobu železničních kol a dvojkolí BONATRANS GROUP nabrala zaměstnance. Podnik patřící do impéria podnikatele Karla Komárka zaměstnává zhruba 1180 pracovníků, což je proti stejnému loňskému období nárůst o 15 procent. Více než polovina nových zaměstnanců jsou lidé středního věku.

Článek

Průměrný výdělek v podniku meziročně vzrostl o 8,5 % a za prvních devět měsíců přesáhl 26 000 Kč, sdělil vedoucí odboru personalistiky Ladislav Sitko. Průměrná mzda v Moravskoslezském kraji stoupla ve druhém letošním čtvrtletí meziročně o 7,5 % na 21 425 Kč.

Jediný český producent železničních kol a dvojkolí, který dosahuje ročních tržeb kolem pěti miliard korun, meziročně zvýšil celkový počet zaměstnanců o 153 na stávajících 1182. „Při přijímání nových zaměstnanců se nesoustřeďujeme pouze na absolventy, ale i zkušené pracovníky střední generace. Z nově přijatých zaměstnanců je více než polovina právě z této skupiny. Svou roli určitě hraje i v regionu naprosto nadstandardní průměrná mzda,” uvedl Sitko.

Firmě se podle Sitka osvědčil nový systém organizace práce, takzvaný projekt autonomních týmů, který podle něj pomohl ke zvýšení produktivity, a tím i lepší mzdě pro zaměstnance.

Spolupráce s vysokými školami se vyplatí

Bohumínská firma spolupracuje s absolventy vysokých škol. V létě bylo spuštěno zaškolovací středisko, které umožňuje absolventům projít v půlročním cyklu všechna oddělení firmy. Po skončení procesu se podle Sitka student může sám rozhodnout, kde bude ve firmě trvale působit.

Bonatrans Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka je největším evropským a jediným českým výrobcem železničního materiálu - dvojkolí a jeho dílů pro odvětví kolejové dopravy. Nyní představuje její podíl na evropském trhu 31 %. Firma vyváží více než 90 % své produkce do zahraničí. Ročně opustí brány závodu přibližně 190 000 výrobků. Bonatrans Group by podle svého plánu měl mít letošní tržby 5,6 miliardy korun, loni utržil 4,7 miliardy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám