Hlavní obsah

Siemens rozšířil brněnský závod, přijme 150 lidí

– BRNO

Koncern Siemens rozšířil svůj brněnský závod na výrobu turbín. Díky investici přesahující 150 miliónů korun zaměstná 150 nových lidí a zvýší výrobní kapacitu pobočky přibližně o polovinu. Sdělila to mluvčí firmy Siemens Industrial Turbomachinery Lenka Kuchtová.

Foto: René Volfík, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Koncern Siemens nedávno oznámil i plánované rozšiřování závodů v Mohelnici na Šumpersku a ve Frenštátě na Novojičínsku, kde vyrábí velké elektromotory. Oproti tomu z ekonomických důvodů ohlásil prodej nebo uzavření své továrny na výrobu kolejových vozidel v Praze na Zličíně, kde pracuje téměř 1000 lidí.

"Siemens Industrial Turbomachinery Brno zažívá v posledních letech dynamický rozvoj. Zatímco před čtyřmi lety v závodě vyrobili nebo opravili 13 parních turbín, za uplynulých 12 měsíců to bylo 35," popsala Kuchtová. Díky nové investici se kapacita závodu zvýší na 55 turbín ročně.

V Brně nyní pracuje 750 lidí. Siemens potřebuje 130 pracovníků do výroby a 20 lidí do jiných úseků. Doufá, že nové zaměstnance sežene co nejrychleji. Právě o strojírenské profese je totiž nejen v Brně, ale v celém Česku mezi zaměstnavateli největší zájem, a je jich proto nedostatek.

V celém Česku skupina Siemens zaměstnává více než 18 500 zaměstnanců. V obchodním roce 2006/2007 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat téměř 68,8 miliardy Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Staňte se agentem MI6!

Britská tajná služba MI6 se rozhodla hledat nové agenty i na internetu a zveřejnila náborové inzeráty na globálním komunitním serveru Facebook. Jejich...

Výběr článků

Načítám