Hlavní obsah

Zájem o práci v OKD roste, letos firma nabrala 700 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Sedm stovek lidí letos přijala těžební firma OKD, která nyní zaměstnává zhruba 15 300 lidí. Zájem o práci ve firmě se po zahájení náborové kampaně, která je spojená s finanční odměnou, zdvojnásobil, uvedl mluvčí firmy Vladislav Sobol. Největší domácí producent černého uhlí nabírá nové lidi kvůli těžbě zásob.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Celkem letos společnost OKD přijala do důlních profesí 702 lidí, z toho téměř čtvrtinu přivedli sami horníci v rámci kampaně s názvem Přiveď si svého parťáka,” uvedl Sobol. V prvním pololetí firma přijala do důlních profesí v průměru 61 osob měsíčně, ve 3. čtvrtletí to bylo průměrně 112 lidí.

Zároveň roste i počet uchazečů o práci. Zatímco v prvním pololetí jich bylo v průměru 129 měsíčně, po zahájení náborové kampaně projevilo zájem pracovat v OKD měsíčně v průměru 340 lidí. Firma se snaží zaměstnance nalákat na až 20tisícový náborový příspěvek. OKD motivuje i vlastní horníky, kterým slibuje vyplatit prémii až pět tisíc korun za každého přivedeného zaměstnance.

Podle statistik ostravského úřadu práce letos v celém Moravskoslezském kraji přibylo od ledna do června více než 5000 zaměstnanců. Ve druhé polovině roku budou zaměstnavatelé v nejlidnatějším kraji republiky podle pracovního úřadu potřebovat dalších 4500 zaměstnanců, z toho jen v Ostravě asi 1900. Například kopřivnická automobilka Tatra s více než 4000 zaměstnanci ale naopak musí zpomalit výrobu, aby kvůli světové finanční krizi zachránila podnik před propouštěním.

Reklama

Související články

Vnitro opustí pětina zaměstnanců

Méně řídicího aparátu a více policistů v ulicích. Plus řada změn, které se dotknou prakticky každého občana, zejména pak motoristů. To vše přináší podle...

Staňte se agentem MI6!

Britská tajná služba MI6 se rozhodla hledat nové agenty i na internetu a zveřejnila náborové inzeráty na globálním komunitním serveru Facebook. Jejich...

Výběr článků

Načítám