Hlavní obsah

Až tisíc zaměstnanců Volva může ztratit práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Švédského výrobce osobních automobilů Volvo čekají další úsporná opatření. V letošním roce jde již o třetí „úsporný balíček” a podle některých hlasů je ohrožena sama výroba osobních automobilů Volvo v Göteborgu. O místo přijde další tisícovka pracovníků.

Foto: Volvo, Novinky

Volvo se chystá propouštět. Zachrání to výrobu?

Článek

Již v létě bylo z Volva propuštěno 1200 zaměstnanců a před necelými třemi týdny bylo oznámeno, že dalších 900 pracovních příležitostí musí být zrušeno kvůli dalším úsporným opatřením. Nové zprávy však naznačují, že dřívější úspory Volvu nepostačí a další místa jsou v ohrožení.

Podle veřejnoprávní Švédské televize zatím vedení automobilky pouze potvrdilo další úspory, avšak oficiálně dosud nespecifikovalo, kolika pracovních míst se budou týkat. Televize ale s odvoláním na své informace uvádí až 1000 dalších propuštěných. Také ředitel informačního oddělení Volva Olle Axelsson naznačil, že nové propouštění pravděpodobně postihne „více než 900 osob”.

Podle Axelssona budou kalkulace a dokončování úsporného balíčku pokračovat ještě po několik příštích týdnů. Vedení automobilky bude v této době krom jiného jednat o situaci s odbory.

Reklama

Související články

V Poděbradech se možná uzavřou sklárny

Lidé pracující v poděbradských Sklárnách Bohemia, jednom z největších zaměstnavatelů nymburského regionu, se bojí o místo. Místní pobočka je totiž součástí...

Výběr článků

Načítám