Hlavní obsah

Staňte se agentem MI6!

LONDÝN

Britská tajná služba MI6 se rozhodla hledat nové agenty i na internetu a zveřejnila náborové inzeráty na globálním komunitním serveru Facebook. Jejich prostřednictvím chce především "oslovit širší škálu lidí".

Článek

„Otevřená náborová kampaň se nadále zaměřuje na široký fond talentovaných jedinců současné britské společnosti," potvrtdila mluvčí britského ministerstva zahraničí. „K propagaci pracovních příležitostí se využívá široké škály kanálů. Facebook je nejnovějším příkladem."

MI6 začala poprvé v historii lákat nové rekruty prostřednictvím inzerátů v novinách a rozhlase před dvěma lety. Do té doby služba nové agenty najímala zejména na neformální bázi na elitních britských školách a univerzitách.

Britská tajná služba MI6 získala popularitu především díky filmům s Jamesem Bondem, ovšem snímky líčící pestrou pracovní náplň neprůstřelného agenta MI6 v mnoha divácích nechaly naprosto nereálnou představu o úloze tajné služby. Na svém webu proto MI6 potenciálním uchazečům říká, že se nestanou příští obdobou filmového agenta 007 Jamese Bonda, literární a filmové postavy vytvořené spisovatelem Ianem Flemingem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám