Hlavní obsah

Celníci v Plzeňském kraji našli nelegálně pracující cizince

DOMAŽLICE

Celkem osm nelegálně zaměstnaných cizinců objevili tento týden při třech kontrolách celníci v Domažlicích a na Klatovsku. Od začátku roku celníci v západních Čechách zjistili přes 300 nelegálně zaměstnaných cizinců, uvedla mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová.

Foto: Archiv, Novinky

Nelegálně zaměstnaní cizinci se objevují především na stavbách, kde provádí pomocné práce.

Článek

„Zjištěné a ukončené případy nelegální zaměstnanosti celníci předávají příslušným úřadům práce, které ve správním řízení ukládají zaměstnavateli finanční postih, který může dosáhnout až dvou miliónů korun," uvedla.

Na stavbě obchodního domu v Domažlicích přistihli celníci tři Ukrajince bez náležitého pracovního povolení, jednoho nelegálně pracujícího Makedonce objevili v provozovně s rychlým občerstvením v centru Domažlic.

Klatovští celníci zjistili čtyři nelegálně pracující Vietnamce v provozovně na výrobu cukrovinek v obci Olšany.

Kontroly celníků se podle mluvčí zaměřují především na pracovní odvětví, ve kterých cizinci nejčastěji pracují: Vietnamci jsou nejčastěji načerno zaměstnaní v obchodech, v provozovnách s rychlým občerstvením a poslední dobou také v nehtových studiích. Ukrajinci bez platného pracovního povolení jsou nejvíce na stavbách, v dřevozpracujícím průmyslu, kovovýrobě a zemědělství. Přibývají i další národnosti.

Reklama

Související články

Cizinců pracujících v ČR stále přibývá

Cizinců, kteří pracují v tuzemských firmách, neustále přibývá. Největší pracovní koncentrace cizinců je v Praze, kde rozhodně nejde jen o dělnické...

Výběr článků

Načítám