Hlavní obsah

Alitalia kvůli stávce zrušila čtyřicet letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Problémová italská letecká společnost Alitalia dnes zrušila 40 letů poté, co jeden z menších odborových svazů vyhlásil čtyřhodinovou stávku na protest proti plánovaným opatřením na záchranu podniku, jež zahrnují propouštění a snižování mezd.

Článek

Čtyři hlavní odborové svazy CGIL, CISL, UIL a UGL již návrh záchranného plánu konsorcia CAI podpořily. Pět dalších odborových svazů, které zastupují hlavně piloty a zaměstnance palubního personálu, ho však odmítá. Nelíbí se jim hlavně propouštění a snižování mezd.

Alitalia koncem srpna požádala o ochranu před věřiteli. Podle plánu má být nyní rozdělena na dvě části. Část bez dluhů získá konsorcium CAI, které z ní hodlá vytvořit menší leteckou společnost a spojit ji s další italskou leteckou společností Air One. Později by firma měla začít hledat zahraničního partnera. Další části, včetně pozemních aktivit a nákladní divize, mají být prodány nebo zlikvidovány.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám