Hlavní obsah

Keramika Poštorná propustí polovinu zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Společnost PKZ Keramika Poštorná propustí do konce roku zhruba polovinu ze stovky pracovníků. Potvrdila to ekonomka břeclavské společnosti Kamila Čermáková. Výrobce stavební a zahradní keramiky a dlažby se potýká s vysokými cenami energií, musí zdražovat, a odchází mu tak zákazníci.

Článek

PKZ Keramika Poštorná byla loni zhruba v pětimiliónovém zisku. Letos by ale mohla skončit ve ztrátě. Zákazníků oproti minulému roku ubylo a navíc odebírají méně zboží.

"Náš sortiment je hodně energeticky náročný a spočítali jsme, že od ledna do konce roku vzrostou náklady na plyn o 40 procent. To je velký nárůst," uvedla Čermáková. Navíc firmě neprospívá ani posilování koruny.

Propouštění se podle ní dotkne výrobních zaměstnanců i lidí z administrativy. Přesný počet ukončených pracovních poměrů bude firma znát do konce prázdnin. Ředitel břeclavského úřadu práce Lubomír Marko nepředpokládá, že by pět desítek propuštěných nějak zkomplikovalo situaci na trhu práce v okrese. Část z nich podle něj půjde rovnou do důchodu, další by neměli mít s uplatněním problém.

Reklama

Související články

Vnitro opustí pětina zaměstnanců

Méně řídicího aparátu a více policistů v ulicích. Plus řada změn, které se dotknou prakticky každého občana, zejména pak motoristů. To vše přináší podle...

Výběr článků

Načítám