Hlavní obsah

Vysoká cena paliva nutí aerolinky v USA propouštět tisíce lidí

– DALLAS

American Airlines naznačily další rozsáhlé propouštění, které chtějí provést kvůli vysokým cenám pohonných hmot ještě letos. Společnost oznámila odborovému svazu, který zastupuje palubní personál, že po konci srpna propustí až 900 z jeho lidí. Zdá se ale, že je to jen vrcholek ledovce a propouštění bude mnohem vyšší, napsala agentura AP.

Článek

Celkový počet chystané redukce míst firma nezveřejnila. Její vedení ale předpokládá, že to bude osm procent celkového stavu. Vzhledem k tomu, že American Airlines mají i s leteckou společností American Eagle 85 500 zaměstnanců, o práci by přišlo přes 6800 lidí.

O osmiprocentní redukci stavu zaměstnanců se v interní zprávě pro zaměstnance zmínil Jeffrey Brundage, personální vice prezident AMR, která je mateřskou firmou American Airlines i American Eagle. Konkrétní číslo neuvedl. Dodal jen, že podnik zatím ještě přepočítává, kolika se to dotkne pilotů, mechaniků a dalších profesí.

Odborové svazy zaměstnanců American Airlines čekají na pochmurné zprávy od května. Společnost tehdy předeslala, že dramaticky omezí provoz v USA a že po prázdninové špičce vyřadí z letového parku 45 až 50 letadel.

Reklama

Související články

Italské Alitalii hrozí definivní konec

Likvidace je jedinou možností pro italského vlajkového leteckého dopravce Alitalia, jestliže se ho nepodaří prodat. V rozhovoru pro italský list Corriere della...

Výběr článků

Načítám