Hlavní obsah

Příspěvek na dovolenou dostává 40 procent zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejrůznější příspěvky na dovolenou dostává zhruba 40 procent zaměstnanců. Na 83 procent z nich by tyto příspěvky rádo obdrželo ve formě poukázek, které umožňují svobodnou volbu při čerpání dovolené. Vyplývá to ze studie agentury Factum Invenio, kterou si nechala zpracovat společnost Accor Services na téma postojů zaměstnanců k benefitům.

Článek

Mezi nejznámější benefity již tradičně patří stravenky, které uvedlo 56 procent dotazovaných a hned na druhém místě se umístily příspěvky na dovolenou (21 procent). Celková znalost benefitů je mezi zaměstnanci vysoká, alespoň jeden dovedlo vyjmenovat 85 procent zaměstnanců.

Obliba poukázek na dovolenou se podle studie rok od roku zvyšuje. Je to mimo jiné dáno tím, že firmy si stále více uvědomují potřebu rovnováhy mezi prací a volným časem zaměstnanců, proto patří volnočasové poukázky mezi nejoblíbenější na našem trhu, uvedla agentura.

Nejatraktivnějším benefitem zůstávají stravenky

Nejatraktivnějším benefitem je podle studie ten nejrozšířenější, tedy stravenky. Ty považuje za nejatraktivnější 90 procent zaměstnanců. Na 94 procent z nich jsou navíc přesvědčeni, že by jim měl zaměstnavatel na stravování přispívat. Nyní dostává příspěvek na stravování ve formě stravenek téměř polovina dotazovaných.

Nadstandardní zdravotní péči považuje za atraktivní benefit 77 procent zaměstnanců. Tento druh benefitu ale v Česku ještě není příliš rozšířený. Ačkoliv je považován za atraktivní a téměř polovina zaměstnanců (42 procent) je navíc přesvědčena, že by takový benefit dokázal snížit nemocnost zaměstnanců, nyní tento příspěvek dostává pouze deset procent zaměstnanců.

Agentura Factum Invenio v průzkumu chování a postojů zaměstnanecké populace ohledně zaměstnaneckých benefitů dotazovala 400 zaměstnanců po celé České republice.

Reklama

Související články

Hitparáda zaměstnaneckých benefitů

Nejčastější zaměstnaneckou výhodou je v Česku příspěvek na stravování, který nabízí většina ze stovky největších domácích podniků. Druhé místo patří penzijnímu...

Výběr článků

Načítám