Hlavní obsah

Bursíkovi zaměstnanci musí třídit odpad a jezdit ekologicky

– PRAHA

Zaměstnanci ministerstva životního prostředí musí údajně jít příkladem, úřad proto přijal dokument, který pracovníky zavazuje k "minimalizaci dopadů jejich činnosti na životní prostředí". Znamená to nejen, že by měli pamatovat na minimální množství odpadů, které vznikají jejich činností, ale například i způsob dopravy do práce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda Strany zelených Martin Bursík vede zaměstnance svého ministerstva k ekologickému způsobu života.

Článek

K dopravě do zaměstnání mají být preferovány například auta s nízkými emisemi CO2 či na alternativní pohon, hromadná doprava, a cyklistika. Environmentální politiku úřadu ministr a šéf zelených Martin Bursík podepsal v polovině května, dnes ji ministerstvo zveřejnilo na svém webu.

Dokument je závazný pro všechny zaměstnance ministerstva i zaměstnance spolupracujících organizací, které působí v budově ministerstva v pražských Vršovicích. Zaměstnanci jsou podle textu odpovědní za dodržování environmentální politiky v rozsahu svých povinností a pracovních činností. "Ministerstvo zároveň apeluje na všechny zaměstnance, aby uvedené principy a zásady ochrany životního prostředí aplikovali též ve svém mimopracovním životě," stojí v posledním odstavci dokumentu.

Úřad se mimo jiné zavázal využívat energeticky a surovinově šetrnějších postupy a technologie, minimalizovat vznik odpadu a ten vzniklý co nejvíc recyklovat, využívat v co největší míře obnovitelné zdroje a ekologicky šetrné materiály a produkty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám