Hlavní obsah

Muži v produktivním věku, stres…. a plešatost

Novinky, E. Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neustálé pracovní vypětí, stres, nervozita – to je jen pár „radostí,“ postihujících lidi v produktivním věku. Jejich následky jsou pak nejrůznější projevy frustrace a deprese. V případě nezanedbatelné části mužské populace jsou kromě pracovního vypětí velkým stresovým faktorem také jejich vlasy. Přesněji řečeno, jejich rychlý úbytek a nastupující plešatost.

Článek

Podle odborníků má v České republice s plešatostí nebo řídkým porostem hlavy problémy asi milion mužů.

Teoreticky by neměla být pro žádného muže definitivní ztráta vlasů velkou pohromou, nicméně praxe bývá často jiná. Jako nespravedlnost může vzniklou situaci vnímat například sociálně soupeřivý typ muže. Takový člověk svou plešatost vnímá jako handicap a bojí se, že se v profesionálním i osobním životě stane outsiderem.

Krátký sestřih je tvář vaší image

Pokud se úbytek vlasů projeví, nejlepší je postavit se mu čelem, byť se jeho délka stále prodlužuje. Lepší a rozhodně levnější variantou, než návštěva specialistů a plastických chirurgů, je krátký sestřih.

Pro tuto volbu mluví jednak to, že dotyčný tak dá najevo své sebevědomí, dále snadná údržba takového účesu a v neposlední řadě i to, že tuto úpravu vlasového porostu zvolila jako svoji značku řada mediálně známých mužů.

Vzpomeňte na André Agassiho, který sice lámal dívčí srdce jako mladík s vlnitou hřívou, ale poté, co se objevil jako sebevědomý třicátník s hladkým sestřihem, dobyl v podstatě celý svět.

Vrchol trapnosti nese jméno přehazovačka

Mužská plešatost je sexy. Přestože je to zejména vlasatými muži často zpochybňováno, vzniká mimo jiné jako důsledek zvýšeného množství mužského pohlavního hormonu testosteronu v organismu. V podstatě je tedy holá hlava druhotným pohlavní znakem mužů, stejně jako pěkně vyvinutá hruď u žen. A tak není divu, že mnoho žen vnímá pleš jako možný výhled na „kvalitní zážitek“.

Nicméně je jasné, že být přitažlivý pro něžné pohlaví nebude všem plešatým mužům stačit. Někteří z nich se pokouší skrýt svou pleš pod tzv. přehazovačkou, což bývá osudová chyba. Nejenže tento typ účesu stranických funkcionářů bývalého režimu působí značně neesteticky, ale nepříznivě vypovídá o svém nositeli.

Přehazovačka totiž reprezentuje muže s nízkým sebevědomím a schopností přetvářky. A takový dojem může být, zvláště při obchodních jednáních, velkým handicapem. Rozhodně větším, než zdravě se lesknoucí pleš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám