Hlavní obsah

Romové se kvůli hledání zaměstnání učí anglicky

DOBRÁ VODA (KARLOVARSKO)

Romové žijící v osadě Dobrá Voda u Toužimi se začali učit anglicky. Má jim to mimo jiné usnadnit hledání práce a také zvýšit sebevědomí. Občanské sdružení Český západ, které jim dlouhodobě pomáhá, otevřelo dva kurzy anglického jazyka pro dospělé i jejich děti.

Článek

"Kurzy jsou financovány Evropskou unií a Karlovarským krajem z grantového schématu Podpora sociální integrace v Karlovarském kraji," oznámila mluvčí Českého západu Eva Haunerová.

Kurz pro dospělé se koná jednou týdně a navštěvuje ho mezi šesti až devíti studenty. "Skupinu tvoří nejen členové romské komunity, ale i další obyvatelé Dobré Vody a zaměstnanci Českého západu," řekla Haunerová.

"Díky kurzu zvládám angličtinu na střední škole, již dálkově studuji. Navíc se i má dcera začala učit ve škole angličtinu a já jí mohu pomáhat s úkoly," uvedla Anna Dunčeková, komunitní a terénní sociální pracovnice Českého západu.

"Znalost angličtiny začíná být vedle znalosti práce na počítači a komunikačních dovedností stále častěji nezbytná, pokud chce uchazeč získat zaměstnání," poznamenala Haunerová. "Pro dospělé z dobrovodské romské komunity je náš kurz angličtiny nejen prostředkem k osobnímu růstu a zvyšování kvalifikace. Je to zároveň možnost setkávat se s lidmi mimo jejich komunitu i v jiných situacích než obvykle," dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám