Hlavní obsah

Práci na internetu si lze hledat i podle doby dojíždění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidé si mohou nyní v online databázi nabídek práce umístěné portálu ministerstva práce hledat místo i podle toho, jak dlouho chtějí za zaměstnáním dojíždět. Z popisu nabízené pracovní příležitosti pak zjistí například i to, jak často spoje jezdí, jak dlouho cesta trvá a kolik je bude stát, oznámilo ministerstvo.

Článek

Portál www.portal.mpsv.cz obsahuje nyní přes 100 000 volných míst ze všech úřadů práce v republice. Najít je lze v odkazu "zaměstnanost". Možnost zadat kritérium pro hledání volného pracovního místa dle dojezdové vzdálenosti či dojezdové doby od místa bydliště nabízí funkce „rozšířené hledání“.

K přístupu na portál je nyní možné využít mimo běžné počítačové sítě i pěti stovek takzvaných informačních kiosků, které fungují právě v pracovních úřadech.

Zhruba 330 z nich se podle ministerstva nyní postupně upravuje tak, aby s nimi mohli pracovat i nevidomí, pro které v nabídce v rozšířené hledání také vznikl speciální filtr nabídek povolání. Hledat zde mohou, ať již sami nebo prostřednictvím asistující osoby, i v nabídkách vhodných pro slabozraké či nevidomé.

Reklama

Výběr článků

Načítám