Hlavní obsah

Zaměstnanci českých firem nejsou konkurenceschopní

ČTK, dol, Kariéra
PRAHA

Většina českých průmyslových podniků nepovažuje své zaměstnance za schopné konkurence na mezinárodním trhu práce. Celkem dvě třetiny podniků míní, že pouze jednotliví pracovníci by se mohli postavit svým kolegům v cizině a uspět. Další čtyři procenta společností odpověděla, že jejich lidé nejsou konkurence schopni vůbec.

Článek

Vyplývá to z výzkumu pořádaného Vysokou školou ekonomickou v Praze. Dohromady tak více než 70 procent firem tvrdí, že drtivá většina jejich zaměstnanců není schopna práce ve vyspělých zahraničních ekonomikách na takových postech, které zastávají doma.

"Není to příliš lichotivé hodnocení a samozřejmě je otázkou, nakolik odráží realitu. Ale musíme ho brát naprosto vážně jako názor výrazně převládajícího množství manažerů velkých českých průmyslových podniků," uvedla Eva Kislingerová z VŠE, která je hlavní řešitelkou výzkumného záměru.

V rozsáhlém šetření, které uspořádala Fakulta podnikohospodářská Vysoké školy ekonomické, odpovědělo a úplným způsobem vyplnilo rozsáhlé dotazníky 252 českých podniků.

Reklama

Výběr článků

Načítám