Hlavní obsah

Brno přilákalo investice za více než miliardu

BRNO

Výše investic mířících do Brna s podporou agentury CzechInvest přesáhla k dnešnímu dni miliardu korun. Z Brna se tak stává destinace s velkou perspektivou zejména v IT. Celkem 25 firem vytvořilo 4000 nových pracovních míst. První a dosud největší investicí byla výstavba zákaznického centra IBM za 150 miliónů v roce 2001, tou zatím poslední je nové vývojové centrum IBA Group.

Článek

Společnost IBA Group otevřela v Brně nové vývojové centrum. V nových prostorách za 50 miliónů korun by mělo do konce roku 2010 pracovat kolem stovky IT specialistů. Firma je jednou z mnoha z oboru IT, která se rozhodla otevřít své centrum v moravské metropoli.

Brno = IT destinace s perspektivou

Několik stovek pracovníků tu zaměstnává například americká společnost IBM, která v roce 2006 investovala do rozšíření svého centra zákaznické podpory dalších 100 miliónů korun. Odborníky na software nyní hledá i americká společnost Red Hat nebo výrobce antivirového programu AVG Grisoft.

Rozšíření brněnského centra plánuje v příštích letech také indický softwarový gigant Infosys, který hodlá zdvojnásobit současný stav 200 zaměstnanců. Téměř stovku lidí má v Brně i Zoner Software, několik firem sídlí také v brněnském Technologickém inkubátoru.

"Brno patří mezi města s největší koncentrací vysokoškolských studentů na počet obyvatel na světě. To sem přirozeně láká řadu náročných investorů, kteří na místních univerzitách hledají talentované lidí schopné maximálně využít moderních technologií," řekla pověřená ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Reklama

Související témata:

Související články

V Brně vyroste gigant mezi průmyslovými parky

V Brně vznikne nový technologický park, jehož plánovaná rozloha je větší než celková plocha všech existujících technologických parků, které v ČR vznikly během...

Výběr článků

Načítám