Hlavní obsah

K policii se za měsíc přihlásilo přes 5000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie České republiky spustila 1. února náborovou kampaň s hlavním heslem „Pomáhat a chránit“. Podle ministra vnitra Ivana Langera (ODS) je díky kampani o práci u Policie ČR obrovský zájem. Podle policejního prezidenta Oldřicha Martinů svědčí tento fakt o tom, že povolání policisty je u občanů považováno za prestižní a perspektivní.

Článek

Policie spuštěním této kampaně reagovala na personální situaci, kdy v celé ČR chybělo 5041 policistů. Od spuštění náborové kampaně „Pomáhat a chránit“ přišlo personalistům celkem 5038 dotazníků od občanů, kteří mají zájem pracovat u Policie ČR.

„Tento obrovský zájem potvrzuje, že práce u policie není považována za stereotypní a neperspektivní. Je to pro nás velmi dobrá zpráva, která přináší také povzbuzení pro celý tým, podílející se na realizaci reformy Policie ČR. Těší mě, že díky kampani máme možnost získat nové policisty, kteří budou odpovídat vizi moderní policie. Moderní policii, která je vstřícná a která pomáhá a chrání,“ uvedl Ivan Langer.

Do měsíce se uvidí, kolik zájemců splní podmínky

Zpráva o tom, že počet zájemců o práci u Policie ČR pět týdnů po spuštění kampaně překročil hranici 5000, potěšila rovněž policejního prezidenta Oldřicha Martinů.

„Zhruba za měsíc budeme vědět, kolik z těchto adeptů policejní práce úspěšně projde přijímacím řízením a doplní naše stavy. Ale už teď můžeme říci, že zájem mladých lidí svědčí o tom, že pokládají profesi policisty za prestižní a perspektivní povolání. Kampaň se teprve rozeběhla a já jsem přesvědčen, že bude neméně úspěšně pokračovat,“ říká Martinů.

Další příliv zájmu se čeká s letošními absolventy

Policejní prezident předpokládá, že významný příliv zájemců se projeví také na konci školního roku, nebo po prázdninách. Rovněž ho těší také významný podíl žen mezi dosavadními zájemci.

Zájemci žádají o zaměstnání u Policie ČR především přes internetovou stránku www.nabor.policie.cz, na níž mohou získat přehled o základních policejních činnostech a podmínkách přijetí do služebního poměru. Od spuštění náborové kampaně navštívilo tuto webovou stránku přes 83 000 zájemců.

Reklama

Související témata:

Související články

Dostat se k policii není úplně jednoduché

Kdo se chce stát policistou musí nejen projít výběrovým řízením, které sestává z psychologických a fyzických testů, ale musí splnit i další zákonné podmínky....

Výběr článků

Načítám