Hlavní obsah

Daikin dá letos v Brně práci dalším 300 lidem

– BRNO

Závod japonské společnosti Daikin na brněnské Černovické terase, kde vyrábí klimatizace, letos zahájí výstavbu nové výrobní haly, ve které zaměstná dalších 300 lidí. Firma letos slaví dva roky od otevření závodu, v současné době zaměstnává kolem 790 lidí.

Článek

Společnost nedávno vyrobila milióntý kompresor. V letošním fiskálním roce plánuje vyrobit dalších 900 000 kompresorů, řekl ve středu personální a správní ředitel brněnské pobočky Petr Havlík.

Klimatizací se bude podle Havlíka na celém světě prodávat stále víc, firma se kromě výrobků pro domácnost zaměřuje také na klimatizace budov a na stavbách. Brněnský Daikin momentálně dodává do dalších dvou provozů, a to v Plzni a v belgickém Oostende.

Stávající výrobní hala o rozměrech 9500 metrů čtverečních by se měla ještě do konce roku rozšířit o dalších 10 500 metrů čtverečních. Celková investice do výstavby a vybavení haly bude kolem 900 milionů korun.

Daikin v Brně funguje od loňského února, na Černovické terase není jediným japonským investorem. Své závody tam mají také firmy Daido Metal a subdodavatel Daikinu firma Ohmori Technos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám