Hlavní obsah

Lidé nad 50 a mladí bez praxe se mohou učit získávat peníze z EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidé nad 50 let, absolventi a mladí do 25 let budou mít možnost se naučit, jak získávat peníze ze strukturálních fondů EU. Vzdělávací kurzy mají pomoci těmto skupinám obyvatelstva, které jsou ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností, usnadnit hledání práce.

Článek

Český institut pro integraci EU, který projekt organizuje, to oznámil v tiskové zprávě. Projekt s názvem "Administrátor projektů financovaných z EU" je financován z programu JPD 3 a bude stát celkem 2,5 milionu korun, řekl manažer projektu Aleš Přichystal.

Účastníci kurzů se budou učit projektovému řízení, v jeho rámci projekt připravit, řídit a dotáhnout do konce. Kurzy jsou určené pro obyvatele Prahy a okolí. Konat se budou ve třech termínech od února do května.

Program JPD 3 podporuje rozvoj lidských zdrojů na území hlavního města. Pro roky 2004 až 2006 z něho ČR měla možnost získat 117,6 miliónu eur, tedy přibližně tři miliardy korun. Tyto prostředky může v rámci pravidel EU čerpat do konce letošního roku. Ke konci prosince se z programu získalo zhruba 66 procent celé částky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám