Hlavní obsah

Tesco v Česku výrazně pociťuje nedostatek odborníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obchodnímu řetězci Tesco v Česku chybí několik stovek zaměstnanců včetně expertů pro jeho pražskou centrálu. Společnost kvůli nedostatku odborníků zahájila spolupráci s Vysokou školou ekonomickou v Praze - odborníci z firmy budou studentům VŠE přednášet o problematice maloobchodu a zároveň chce Tesco mezi studenty lovit nové talenty.

Článek

"Spolupráci s VŠE zahajujeme letos poprvé. Hlavním cílem je navázat kontakt s vysokými školami a jejich studenty a představit jim Tesco jako jednoho z budoucích možných zaměstnavatelů," řekla manažerka náboru společnosti Tesco Stores ČR Dagmar Matějková. 

Tesco si podle Matějkové od spolupráce s VŠE slibuje větší zájem absolventů o práci v této maloobchodní firmě. "Spousta lidí totiž nemusí mít jasnou představu o tom, co práce v maloobchodě obnáší. Na první pohled jsou vidět jen prodavači a pokladní v obchodech, ale mnozí si už neuvědomují, že za tím vším stojí centrála čítající přes tisíc lidí pracujících na odborných postech," podotkla Matějková.

Pokladní vs. IT, marketing, finance a práva

Mluvčí Tesco Stores ČR Jana Matoušková řekla, že společnost Tesco nyní v Česku zaměstnává 13 700 lidí a hledá stovky nových zaměstnanců. "Jen v centrální kanceláři, která řídí provoz obchodních jednotek v ČR, je nyní volných 60 pracovních míst," uvedla Matoušková. Tesco z Česka kromě tuzemské sítě obchodů řídí například i své informační systémy či obchod s textilem ve střední Evropě.

Studentům VŠE bude přednášet například ředitelka lidských zdrojů Radka Pekelská či šéfka vnějších a právních vztahů společnosti Tesco Stores ČR Eva Williams. Tesco bude zároveň inzerovat nabídku volných pracovních míst na internetových stránkách VŠE, ve vitrínách a na nástěnkách přímo ve škole. 

"Chceme oslovit nejen ty, kteří se zajímají o oblast maloobchodu, ale i studenty jiných oborů. Tesco totiž přináší příležitosti také zájemcům o informační technologie, marketing, komunikaci, finance či práva," uvedla Matějková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám