Hlavní obsah

Nejvlivnějším podnikatelem je ředitel Applu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Generální ředitel firmy Apple Steve Jobs je podle žebříčku sestaveném časopisem Fortune nejvvlivnějším podnikatelem na světě. Jobs stojí za oblíbeným digitálním přehrávačem hudby iPod. Jedinou ženou, která se dostala mezi 25 nejvlivnějších podnikatelů světa, je Indka Indra Nooyiová, ředitelka nápojového gigantu PepsiCo.

Článek

Fortune do žebříčku zařadil šéfy předních světových firem, jako Procter & Gamble, General Electric, Goldman Sachs, Toyota, Boeing či BHP Billiton, ale také šéfy finančních a investičních společností, jako Goldman Sachs, JPMorgan, Cerberus a Blackstone. Nechybí ani zakladatel Microsoftu Bill Gates, či zakladatelé a šéf internetového vyhledávače Google.

Mezi nejvlivnější podnitele se zařadil i Lakshmi Mittal, ředitel ocelárenského gigantu ArcelorMittal. Ta v České republice vlastní největší hutní firmu ArcelorMittal Ostrava, bývalou Novou huť.

Seznam 25 nejvlivnějších podnikatelů světa podle Fortune:
PořadíJménoFirma
1.Steve JobsApple
2.Rupert MurdochNews Corp
3.Lloyd BlankfeinGoldman Sachs
4.Eric Schmidt, Larry Page, Sergei BrinGoogle
5.Warren BuffettBerkshire Hathaway
6.Rex TillersonExxon Mobil
7.Bill GatesMicrosoft
8.Jeff ImmeltGeneral Electric
9.Kacuaki WatanabeToyota
10.A.G. LafleyProcter & Gamble

Reklama

Výběr článků

Načítám