Hlavní obsah

V Brně se budou vyvíjet zařízení pro potravinářské giganty

ČTK, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Společnost APV bude z Brna dohlížet na své technologie pro potravinářství a chemický průmysl v celé střední a východní Evropě. Firma, která vyvíjí kompletní technologie pro značky jako je Coca-Cola, Pepsi, Nestlé, Heinz nebo Danone, tam otevřela své teprve čtvrté inženýrské centrum na světě.

Článek

APV vyrábí kompletní technologie hlavně pro potravinářství, farmacii, biotechnologie a chemický a zdravotnický průmysl. Do roku zaměstná v Brně zhruba 60 lidí, oznámil ředitel české pobočky Pavel Dokulil.

"Z hlediska tak úzkého technického zaměření je tato investice v Brně ojedinělá," uvedla ředitelka agentury CzechInvest pro jižní Moravu Eva Kupsová. 

Inženýrská centra měl podnik dosud jen ve Francii, Dánsku a Spojených arabských emirátech. Česká republika je chápána jako klíčová lokalita pro východní Evropu, doplnil Dokulil s tím, že pro firmu je to jedna z nejvýznamnějších investic za poslední dva roky. 

APV zaměstnává ve světě asi 3000 zaměstnanců. Loni vykázala tržby kolem 650 milionů eur (asi 17,4 miliardy korun). V dalších letech plánuje velmi razantmí, zhruba desetinásobný růst, odhaduje prezident firmy Brian McCluskie.

Reklama

Související témata:

Související články

V Brně vyroste gigant mezi průmyslovými parky

V Brně vznikne nový technologický park, jehož plánovaná rozloha je větší než celková plocha všech existujících technologických parků, které v ČR vznikly během...

Výběr článků

Načítám