Hlavní obsah

Drobní podnikatelé žádají o téměř miliardu dotací z EU

Novinky, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Malí a střední podnikatelé mohli do půlnoci posledního červencového dne zasílat CzechInvestu žádosti do programu Rozvoj, který je součástí Operačního programu Podnikání a Inovace. CzechInvest přijal 630 plných žádostí, přičemž podnikatelé mohou získat až 826 miliónů korun. Na své projekty mohou podnikatelé získat dotace od jednoho do 20 miliónů korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

"O tento program byl ze strany podnikatelů nebývalý zájem. O tom svědčí i fakt, že jsme přijali o třetinu více žádostí než v minulém období", říká Roman Čermák, generální ředitel agentury CzechInvest a dodává, že jde o pozitivní signál stoupající důvěry podnikatelů v evropské dotace.

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo výzvu do programu Rozvoj dne 1. března 2007. CzechInvest přijímal první tři měsíce registrační žádosti se základními údaji, kterých přišlo 693. Podnikatelé měli pak dva měsíce na zaslání úplných žádostí s podrobnými informacemi. Na jednotlivé projekty mohou podnikatelé získat dotace v rozmezí od jednoho do 20 miliónů korun.

Dotace v rámci programu Rozvoj směřují do technologického vybavení malých a středních podniků ve vybraných regionech. Investicemi do moderních technologií se výrazně napomáhá rozvoj firem ve vybraných regionech a odvětvích české ekonomiky. Konkrétně mohou podnikatelé získat dotace například na nákup strojů a zařízení včetně řídících software, u nichž je žadatel prvním uživatelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám