Hlavní obsah

České asistentky jsou se svými šéfy spokojeny

Novinky, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě třetiny českých asistentek považuje své šéfy za dobré vedoucí. Pro více než 80 procent z nich je zcela zásadní, aby jejich šéf rozuměl své práci, stejné množství pak považuje plat za důležitější než vztah s nadřízeným.

Článek

Vyplývá to z průzkumu společnosti Robert Half International, který se dotazoval 1500 asistentek v České republice, Belgii, Británii, Francii a Německu. Za svou nejdůležitější vlastnost pokládají asistentky takt a loajalitu.

Asistentky ve Francii se cítí nejméně provinile, když nepracují přesčas. Pouze německé asistentky mají pocit, že jejich pracovní doba roste. Německé a české asistentky by následovaly svého šéfa, pokud by se rozhodl odejít. Pouze Češky kladou důraz na to, aby jejich šéf rozuměl své práci.

V Británii je pracujícím matkám nabízena flexibilní pracovní doba, ve Francii práce na částečný úvazek. Firemní školky jsou nejběžnější ve Francii a Británii a nejvzácnější v Česku. Více než polovina dotázaných si hledá práci u společností, které nabízejí pružnou pracovní dobu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám