Hlavní obsah

S jarem se v kancelářích zvětšují výstřihy, ale i sexuální napětí

Novinky, Daniel Olszyna, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První sluneční dny zapůsobily přesně podle očekávání. Dlouhé zimní kabáty a svetry mizí hluboko v šatnících a ke slovu přicházejí rafinované kostýmy, módní košilky a vůbec modely oblečení, které pozvolna více odhalují, než skrývají. Jaro ovšem působí nejen na dámské šatníky, ale i na muže. A ti mají někdy z pohledu na vyzývavě oděné spolupracovnice hlavu v jednom kole. Práce pak jde samozřejmě stranou.

Článek

Těžko říci, kdo se v práci na jaro více těší. Jestli jsou to ženy, kterým teplé počasí umožní vytasit se s širokou škálou jarních a letních modelů, které skrývají jejich šatníky, nebo  zda muži, kteří dostávají příležitost si tyto krásy vizuálně vychutnávat.

O tom, že takovýchto příležitostí pro potěchu oka je stále více, si je vědoma řada zaměstnanců z řad mužského pokolení. A nejde jen o situace vznikající v kancelářích - o tom by své mohli vyprávět zejména muži, kteří tráví podstatnou část svojí pracovní doby za volantem.

Přímá úměra mezi teplotní hodnotou, kterou ukazuje rtuť teploměru a odvahou v odívání žen, dívek a dam, pohybujících se přes den po ulicích, v metru, na tramvajových ostrůvcích apod., funguje zcela spolehlivě. Sedadla řidičů se pak stávají opravdu horkými křesly, a to bez ohledu na bezchybně fungující klimatizaci.

Dopravní policisté mají v záznamech řadu drobných dopravních nehod, různých oťuknutých blatníků následkem nedobrždění v minimální rychlosti, u kterých viník přiznal, že důvodem jeho nepozornosti byla přílišná soustředěnost, kterou věnoval po chodníku se pohybujícím, přitažlivě oděným kráskám. Černé brýle se v těchto situacích stávají nejen módním doplňkem, ale v podstatě i aktivním nástrojem bezpečnosti práce.

Pokud se ovšem pánská polovina lidstva spokojí pouze s vizuálními vjemy, většinou je vše, možná až na těch pár pomačkaných blatníků, zcela v pořádku. Ke konfliktům ale může dojít, pokud se pánové rozhodnou krásy svého okolí i verbálně ohodnotit.

Ne každá žena, která se jinak může zdát potěšena obdivnými pohledy svého mužského okolí, totiž projevuje stejné nadšení i pokud jde o jeho slovní komentáře. Z dobře myšlené pochvalné věty se pak velmi rychle může stát diskriminační nástroj kolidující až s hranicí sexuálního obtěžování. Proto pánové - opatrně...

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám