Hlavní obsah

Sofistikovaný business vzhled i bez obleku

Novinky, Filip Žilka

Zejména mladí muži se v rostoucím počtu přesouvají od tradičních obleků k jejich moderním verzím, které nezůstávají pouze u základní tmavomodré či šedé v kombinaci s košilí a kravatou, ale využívají nové textilie s neotřelým střihovým řešením. Pojďme se společně podívat na nejaktuálnější trendy, které můžete výborně zužitkovat při každodenním ranním výběru "co na sebe?".

Článek

Řada odvětví byznysu sice trvá na klasické podobě reprezentativního oblečení, ale přijala i živější barevné odstínya možnost tzv. casual days s jejich poloformálním oblečením.

Blazer - sportovní sako

Je to nejužitečnější spojovací článek garderoby, vládnoucí téměř mocí chameleona: dají se nejrůzněji kombinovat a vyrobí vám desítky svižných kompletů. Tradiční námořnický blejzr s kovovými knoflíky naladíte na klasickou notu pomocí bílé košile kravaty a tmavých kalhot. S lehčími světlými džínsy, pulovrem, tričkem a mokasíny okamžitě dostane sportovní ráz. Nejvíc módní jsou vlněné a kašmírové látky

Jemné úplety

Jsou vítaným vynálezem, který se hodí do sportovních sak a vhodně doplní i oblek. Tenký pulovr s rolákem - nošený do kalhot a podtržený kvalitním opaskem - vypadá velmi elegantně a vytříbeně. Krátký krk nevynese stojáček a střízlivěji vypadá, když naopak krční partie otevře. Do popředí se dostávají pulovry s véčkem, které umějí i formálnímu obleku vdechnout vysoce módní ráz. Tenké úplety oceníte rovněž ve vrstveném oblečení. Velmi vkusného dojmu docílíte úpletem do véčka s elegantní košilí s dokonalým límcem.

Polokošile

Zrodily se pro sportovce a rychle si našly cestu do pánských šatníků. Polokošile se původně vyráběly pouze v bílé barvě, nyní je ale dostanete v kompletní duhové škále - od nejjemnějších pastelů po sytě zemité ostré a neonově zářivé odstíny. Splňují představu ideálu pro volný čas i na dovolenou. Do obchodu se ladí k neformálním kalhotám. K džínům vypadají už příliš sportovně.

Neformální kalhoty

Tolik populární džínsy odsunul na vedlejší kolej nový vzor sportovních kalhot. Hlavním důvodem je, že jsou pohodlné, všestranné a estetické. Šijí se z lehkého bavlněného kepru, mají volnější střih. Zvlášť pěkně je doplní opasky z hrubé celtoviny, nebo splétaný kožený opasek. Nosí se k nim polobotky, mokasíny, sandály. Velmi koordinovaně působí dohromady s polokošilí nebo úpletem. Nedoporučuji k nim brát kravatu, protože to vypadá, jako že jste odložili sako, což je neprofesionální.

Jeans, cargos, carpenters

Existuje rada variací na staré téma: Stále víc se prosazuje černá tmavá barva (působí atraktivně a svátečně), střihy jsou volnější, užívá se strečových materiálů, modely mají méně kapes a také plošší švy, aby zbytečně nepřidávaly na objemu. Cargos neboli "kapsáče" s širokými nohavicemi a objemnými kapsami na stehnech. Carpenters jsou kalhoty s laclem a kapsami na zip. Oba případy jsou omezeny na využívání výhradně ve volných chvílích, pro sport, a aktivní odpočinek. Z pracovního procesu jsou absolutně vyloučeny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám