Hlavní obsah

Riceová: Írán se nesmí vměšoval do Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Poradkyně amerického prezidenta pro otázky národní bezpečnosti Condoleezza Riceová ve čtvrtek opět vyzvala Írán, aby se nevměšoval do vnitřních záležitostí Iráku. Riceová zároveň varovala Teherán, že Washington je nadále připraven udeřit proti jakýmkoli projevům mezinárodnímu terorismu.

Článek

"Nebudeme tolerovat Íránu, který má jiný názor na další vývoj v Iráku než my, aby vyvolával nepokoje na jihu Iráku," řekla poradkyně v projevu v Los Angeles.

"Zároveň chceme spolu s mezinárodním společenstvím říct Iránu, že pokračování jeho programu vývoje zbraní hromadného ničení, zejména jaderných, není pro nás přijatelné," zdůraznila Riceová. Odvolala se přitom na materiál, který připravila Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE), z něhož vyplývá, že Teherán pokračuje ve vývoji jaderných technologií.

Neukrývejte teroristy

Riceová upozornila Teherán i na to, že Washington nepřipustí, aby se v Íránu skrývali mezinárodně hledaní teroristé.

Americký ministr zahraničních věcí Colin Powell již minulou neděli apeloval na íránské obyvatelstvo, aby vyvíjelo nátlak na své vedení s cílem skoncovat s podporou terorismu.

Reklama

Související témata:

Související články

USA přerušily kontakty s Íránem

Americká vláda přerušila kontakty s Íránem a ministerstvo obrany prosazuje jako klíčovou strategii destabilizaci íránské vlády. S odvoláním na vládní zdroje...

Výběr článků

Načítám