Hlavní obsah

V Iráku zabili egyptského tlumočníka

Novinky, CNN, ABC News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Poblíž silnice v Bagdádu bylo nalezeno mrtvé tělo šestačtyřicetiletého Egypťana, který byl v Iráku unesen. Tělo vykazovalo známky po četných střelách. Informovaly o tom v sobotu světové sdělovací prostředky.

Článek

Egypťan Ibrahim Sayed al-Hilali pracoval pro americkou armádu jako tlumočník. V Iráku žil deset let. Neznámí ozbrojenci ho unesli v pátek před jeho bydlištěm v centru Tikrítu. Informovala o tom tamní policie.

Počet cizinců unesených v Iráku tak za poslední dva týdny stoupl na osm. V sobotu má uplynout ultimátum, které stanovili únosci pro Brita, Američana a dva Kanaďany. Všichni čtyři byli uneseni 26. listopadu v Bagdádu.

Jde o Normana Kembera (74), Jamese Loneyho (41), Harmeeta Singha Soodena (32) a Toma Foxe (54).

Únosci ze skupiny Meče pravdy pohrozili, že je zabijí, pokud do 8. prosince nebudou propuštěni vězni z iráckých a amerických vězení. Posléze bylo ultimátum prodlouženo až do soboty.

Boje opět na různých místech

Při pokračujících nepokojích v Iráku zemřel jeden irácký voják, osmnáct lidí bylo zraněno severně od Bagdádu. Americká armáda ohlásila, že v pátek zahynul při sebevražedném útoku jeden její voják. Jedenáct dalších členů vojska bylo zraněno.

Američané ztratili další tři své vojáky jihozápadně od Bagdádu. Čtvrtý pak v sobotu zahynul severozápadně od irácké metropole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám