Hlavní obsah

Atentátníci v Iráku zabili čtyři Američany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Čtyři Američané zahynuli v Iráku při explozi nálože, která v pondělí zasáhla diplomatický konvoj v Mosúlu. V úterý o tom informoval mluvčí amerického velvyslanectví v Bagdádu.

Článek

Nálož vybuchla v pondělí ráno. Podle agentury DPA byla nastražena u silnice. CNN uvádí, že na kolonu zaútočil sebevražedný atentátník s autem plným výbušnin. Exploze zabila jednoho bezpečnostního agenta, který pracoval na konzulátu v Mosúlu, a tři najaté ochránce z organizace Blackwater Security Consulting Company.

Bezpečnostní agent byl už čtvrtým zaměstnancem amerického ministerstva zahraničí, který zahynul v Iráku.

Dopadeni lékaři vzbouřenců, kteří budovali tajnou kliniku

Ve prohlášení také Američané ohlásili úspěch, když dopadli dva lékaře al-Kajdá, kteří ošetřovali povstalce. Dopadeni byli na konci srpna, jeden v Bákubě a druhý v Bagdádu. Jde o Anise Abdela Razika a Mazena Mahdího. Druhý je viněn i z prodeje zbraní vzbouřencům v Bagdádu, které pašoval do země ze zahraničí. Oba se pokoušeli vybudovat v Bagdádu tajnou kliniku, kde by se ošetřovali zranění vzbouřenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám