Hlavní obsah

Nechce dát dítě k adopci, odchází z námořnictva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Příslušnice námořní pěchoty Spojených států desátnice Jennifer Washingtonová se rozhodla požádat o uvolnění ze služby, protože se nechce vzdát svého čtyřměsíčního miminka a jít bojovat do Iráku. Oznámila to v noci na dnešek agentura Reuters.

Článek

Strojní inženýrka, jejíž manžel byl jako seržant odvelen do Perského zálivu již v lednu, byla tento týden vyrozuměna, že se má přesunout do oblasti Zálivu. "Řekla jsem jim, že nemohu jet, že mám čtyřměsíčního synka. Řekli: Ne, jedete za jakýchkoliv okolností. Někdo z mých velitelů mi poradil, abych dala svoje dítě k adopci. Prohlásila jsem, že to se nestane," vysvětlila Washingtonová.

Propuštění z humanitárních důvodů

Novopečená maminka slouží u námořnictva již třetím rokem. Upozornila dále, že se také musí starat o svou matku a nemá nikoho, kdo by převzal péči nejen o ni, ale i o synka v době její nepřítomnosti. Vedení tábora Camp Pendleton nedaleko San Diega v Kalifornii, kde námořnice slouží, oznámilo, že Washingntonová požádala o propuštění z humanitárních důvodů. Nebylo však schopno upřesnit, jak dlouho bude proces propouštění trvat.

"Někdy se objeví legitimní okolnosti, jež vznikají, když osobní život mariňáka nejde dohromady s aktivní vojenskou službou... Washingtonová se rozhodla tohoto procesu využít a požádala o propuštění kvůli humanitárnímu strádání," uvedlo námořnictvo v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám