Hlavní obsah

Vlna atentátů v Iráku pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně 12 Iráčanů a jeden americký voják zahynuli v pondělí při atentátech v Iráku. Vlna násilí po celé zemi pokračuje s cílem zablokovat referendum o ústavě plánované na 15. října. Za posledních čtrnáct dnů si útoky v zemi vyžádaly na 300 životů Iráčanů.

Článek

Americký voják zemřel při útoku sebevražedného atentátníka na kontrolní stanoviště u vládní přísně střežené Zelené zóny v Bagdádu. Výbuch zranil iráckého vojáka, překladatele a civilistu. Exploze auta řízeného sebevražedným atentátníkem zabila u kontrolního stanoviště na západě Bagdádu tři lidi. Dvě nastražené nálože u Kirkúku zabili čtyři irácké vojáky

Na hotel v jihoirácké Hille, kde sídlí regionální úřad amerického velvyslanectví, vypálili neznámí útočníci pět raketových střel. Nikdo nebyl zraněn, ale jedna z raket prorazila do zdi budovy velkou díru.

Útoky byly provedeny v době, kdy se kurdští a šíitští oficiální činitelé snaží vyjednávat se sunnitskými představiteli o posledních úpravách ústavy, aby tak získali souhlas sunnitů s navrhovaným textem ještě před nedělním referendem. Sunnité se s Kurdy a šíity rozcházejí i v tak základních otázkách Jako je federalismus. Sunnité ho odmítají. Mnozí plánují hlasovat proti návrhu ústavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám