Hlavní obsah

OBRAZEM: Zadržení Saddáma Husajna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/SAN FRANCISCO

Snímek zachycující zadržení Saddáma Husajna zaslal serveru Military.com spisovatel a bývalý novinář John Weisman. Podle jeho vyjádření fotografii dostal e-mailem od svého přítele ze speciální jednotky.

Foto: Technické služby Karviná, a.s.

Ilustrační foto

Článek

 "Byl pyšný na čin, který jeho bývalí kolegové v Iráku udělali," uvádí v komentáři k fotografii Weisman, který na serveru Military.com píše pravidelné sloupky. "Myslel jsem si, že tato fotografie si zaslouží co největší rozšíření. Proto jsem ji zaslal spolupracovníkům ze serveru Military.com," dodává.

:. Snímek publikujeme se svolením serveru Military.com

Svržený irácký prezident Saddám Husajn byl dopaden v polovině prosince v malém městě vzdáleném 50 kilometrů od rodného Tikrítu. Velitel spojeneckých jednotek v Iráku generál Sanchez uvedl, že Husajn byl zadržen ve sklepě jednoho z domů. V podlaze byl vybudován 60 centimetrů hluboký příkop, do kterého se vešla ležící osoba. Právě v této skrýši byl nalezen. Americký správce Iráku Bremer své prohlášení na tiskové konferenci zahájil slovy: "Máme ho."

Reklama

Související články

Saddám Husajn dopaden

Svržený irácký prezident Saddám Husajn byl v neděli dopaden v Iráku, v malém městě vzdáleném 50 kilometrů od rodného Tikrítu. Po poledni informaci potvrdil...

Výběr článků

Načítám