Hlavní obsah

Na internetu bloguje i Škromach

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach (ČSSD) je dalším z plejády politiků, kteří na internetu neváhají zveřejnit své komentáře k politickému dění. Nedávno si založil vlastní blog euromisař a expremiér Vladimír Špidla. Proslulými bývalými politiky, kteří nyní pranýřují současný stav věcí veřejných jsou bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek a exministr zdravotnictví Ivan David (ČSSD).

Článek

Na rozdíl od Špidly, jenž neváhal okomentovat i fotbalové přestupy na evropském trhu, se Škromach drží více svého oboru, tedy sociální problematiky.

Vicepremiér většinou vysvětluje ve svých internetových glosách kroky ministerstva práce a sociálních věcí, avšak neváhá využít každé příležitosti k útokům na největší politické soky z ODS. "Pan Nečas by měl hovořit o sociálním inženýrství a experimentech, které ODS v sociální politice navrhuje a které přivedou právě rodiny s dětmi i seniory do chudoby a sociálního vyloučení," reagoval Škromach na tvrzení místopředsedy ODS Petra Nečase o údajné asociálnosti ČSSD.

"Věřím, že fakta čtenáře přesvědčují, že politika ČSSD není asociální a že se snažíme všemi možnými prostředky podporovat ty, kteří to nejvíce potřebují, a naopak zamezit zneužívání sociálního systému těmi, kteří nechtějí pracovat," napsal Škromach.

Škromach lituje všechny kuřáky

Někdy se však Škromach nebrání ani komentářům k širším společenským tématům. Například si vzal na paškál v jedné glose kuřáky. Škromach se do nich pustil, přestože sám dříve považoval cigaretu za nezbytnou součást image odboráře. "Při mém působení v odborech nám připadalo kouření samozřejmé a cigareta donedávna patřila k politickým jednáním stejně jako zápis z jednání," zavzpomínal na staré časy Škromach.

Nyní však se kloní spíše na stranu poslance Jiřího Janečka (KDU-ČSL), jenž je ve Sněmovně neúprosným bojovníkem proti kouření. "Kdyby cigaretový dým obsahoval pouze nikotin, asi bychom si oddechli. Jenže kuřák inhaluje spolu s nikotinem dehet, metan, oxid uhelnatý, sirovodík, kyanid sodný, arsenik nebo radioaktivní polonium a další karcinogenní látky, které se dostávají do plic a do krve, otravují lidské tělo a způsobují rakovinu tkání nebo leukémii," vysvětlil svůj odpor ke kouření Škromach. "I když se snažím pochopit slabost kuřáků pro nikotin, tak je zároveň lituji, protože nenašli pravou motivaci se této své závislosti zbavit," dodal Škromach.

Každý den píše na webu www.neviditelnymacek.cz své komentáře bývalý přední občanský demokrat Macek, který neváhá kritizovat i vlastní ODS. Především však nešetří ironií na působení premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) na české politické scéně. Dříve glosoval politické dění na http://www.ivandavid.cz i exministr zdravotnictví David (ČSSD), který se však odmlčel. Poslední komentář napsal David loni 1. března, věnoval ho svému oblíbenému Miloši Zemanovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám