Hlavní obsah

Samsung změří síly s nejlepšími mobily

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung se minulý týden pochlubila novou vlajkovou lodí. Chytrý telefon Galaxy Note 7 bude měřit síly s těmi nejlepšími mobily na trhu. Startovní pozici tedy nemá vůbec jednoduchou, protože i konkurence nabízí celou řadu lákadel.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Novinka do jihokorejského elektronického gigantu je plnokrevný phablet. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od pěti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi.

Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot.

To by měl být i případ modelu Galaxy Note 7. Ten má 5,7palcový displej. Pro zajímavost je tedy novinka od společnosti Samsung ještě o dvě desetiny palce větší než konkurenční iPhone 6S Plus – větší přístroj přitom Apple nenabízí.

Vysoká odolnost, prémiový fotoaparát

Novinka láká také na certifikaci IP68, tedy na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Phablet díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Vylepšení se dočkaly i fotoaparáty – jihokorejský výrobce stejně jako u modelu Galaxy S7 použil technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. Objektiv na přední straně má stejnou světelnost a rozlišení pět megapixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

V útrobách přístroje se ukrývá ještě výsuvný stylus zvaný S Pen. Jde o pero určené speciálně pro dotykové displeje. Není bez zajímavosti, že jeho hrot má tloušťku pouze 0,7 mm. Podle výrobce by tak měl být velice přesný.

Prodej novinky od jihokorejského elektronického gigantu odstartuje 2. září. V rámci předobjednávky se však již nyní model Galaxy Note 7 nabízí za bezmála 24 000 Kč. [celá zpráva]

Samsung Galaxy Note 7: sázka na zakřivený displej

Galaxy Note 7 má 5,7palcový displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dotykový panel je přitom zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u modelu Galaxy S7 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Note 7 má být tím nejvýkonnějším, co bude v několika nadcházejících měsících na pultech obchodů k dostání. To má být zásluha především osmijádrového procesoru Exynos 8 Octa 8890, který pochází přímo z dílen společnosti Samsung. Čtyři jádra budou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz.

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Do vínku dále tento stroj dostal 4 GB operační paměti, úložný prostor se pak chlubí kapacitou 64 GB. Verze s jinou velikostí se nabízet nebude. K dispozici nicméně pro ukládání dat budou i paměťové karty, zabudovaná čtečka nechybí.

Novinka má baterii s kapacitou 3500 mAh a rychle se nabíjí přes USB-C port. Dobití je navíc možné kdekoli, kde je k dispozici bezdrátové nabíjení. Stroj pracuje pod operačním systémem Android.

  • Klady: vysoký výkon, zakřivený displej
  • Zápory: vyšší cena
  • Cena: 23 800 Kč

Apple iPhone 6S a 6S Plus: čekání na nový model

Aktuálně nejlepší chytré telefony s logem nakousnutého jablka – iPhone 6S a 6S Plus – nabízejí řadu nových vychytávek. Asi tou nejdůležitější je nová technologie 3D Touch, která by měla usnadnit ovládání iPhonů.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Jde v podstatě o schopnost dotykového panelu rozlišovat intenzitu dotyku. Silnějším dotykem bude možné například vyvolat nabídku rychlých funkcí. V e-mailové schránce je takto možné zase zobrazit náhled přijaté zprávy, aniž by ji bylo nutné otevírat. Úhlopříčky displejů jsou stejné jako u předchůdců.

Menší verze 6S má tak 4,7palcový dotykový displej s rozlišením 1334 x 750 pixelů, větší 6S Plus 5,5palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Použit byl u nových iPhonů nový 64bitový čip A9, který má proti předchozí generaci o 70 % větší výkon. Grafika je podle Applu rychlejší dokonce až o 90 %. Vylepšen byl také fotoaparát – má rozlišení 12 megapixelů a dokáže zaznamenávat video ve standardu 4K.

  • Klady: technologie 3D Touch
  • Zápory: letos bude odhalen nový model
  • Cena: 16 000 Kč (verze 6S); 19 000 Kč (6S Plus)

Honor 8: láká na duální fotoaparát

Honor 8 nabízí poměrně slušný výkon, o který se stará především osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. U něj jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 2,3 GHz. Smartphone má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty. Ten mimochodem půjde využít také jako slot pro druhou SIM kartu.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Displej nabídne úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Patrně největší předností smartphonu V8 je duální fotoaparát, který nabídne rozlišení 12 megapixelů.

Na zadní straně chytrého telefonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek. Prakticky totožný duální fotoaparát používá také chytrý telefon Huawei P9.

  • Klady: duální fotoaparát
  • Zápory: zatím se neprodává
  • Cena: 12 000 Kč

Xiaomi Mi Max: jde to i levně

Jak už samotný název napovídá, patrně největším lákadlem modelu Xiaomi Mi Max je velký displej. Ten má úhlopříčku 6,44 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Právě kvůli použití takto velkého dotykového panelu narostly rozměry na 173,1 x 88,3 x 7,5 mm.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Max

Výkon udává osmijádrový procesor Snapdragon 652, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,4 GHz. Novinka se dále pochlubí 4 GB operační paměti a 128GB úložným prostorem. Nechybí ani slot na paměťové karty.

V prodeji se nicméně objeví ještě osekaná verze, která nebude sice tak výkonná, ale zároveň bude levnější. Ta poběží na čipu Snapdragon 650 a bude mít 3 GB operační paměti. V ostatních parametrech by se odlehčená verze nijak lišit neměla.

Obě provedení tak mají systém Android a disponují 12megapixelovým a 5megapixelovým fotoaparátem, čtečkou otisků prstů a podporují rychlý mobilní internet LTE.

  • Klady: velký displej je dobře čitelný
  • Zápory: někomu již mohou připadat rozměry příliš veliké
  • Cena: 6500 Kč (základní verze); 10 000 Kč (vrcholný model)

LG G5: co neumí, se snadno naučí

Chytrý telefon LG G5 vypadá na první pohled jako obyčejný mobil, má však navíc odnímatelnou celou spodní stranu. Místo ní je možné vložit do útrob smartphonu jiné moduly.

Foto: archív výrobce

LG G5

Adaptér Hi-Fi Plus s B Play má speciální sluchátkový konektor, který je napojenna elektroniku od společnosti Bang & Olufsen. Dokáže přehrávat hudbu ve 32bitové kvalitě a podporuje 383KHz audia. V praxi se tak telefon s tímto adaptérem promění na kapesní hi-fi přehrávač.

Druhý modul zvaný LG Cam Plus navíc telefonu přidá dvě hardwarová tlačítka (spouště kamery a fotoaparátu) a rolovací kolečko, kterým je možné zoomovat a zároveň měnit nastavení fotoaparátu.

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Ani v ostatních parametrech novinka nijak nezaostává za konkurencí, ba naopak patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně možné dostat. To je zásluha především osmijádrového procesoru Qualcomm Snapdragon 820, jenž je taktován na 2,15 GHz, a 4 GB operační paměti.

Pro uložení dat je k dispozici 32GB úložiště, které je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Displej má úhlopříčku 5,3 palce a rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů.

  • Klady: moduly přidávají telefonu zajímavé funkce
  • Zápory: větší rozměry zařízení po připojení modulů
  • Cena: 19 500 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám