Hlavní obsah

Co umí nejlevnější tablet na trhu

Novinky, chm

Ty nejlepší počítačové tablety se dnes prodávají klidně i za více než třicet tisíc korun. Naopak ty nejlevnější okolo pouhé tisícovky. Nízká cena se vcelku pochopitelně promítá do výbavy tabletů, jak ukazuje i aktuálně nejlevnější model – Sencor Element 7.

Foto: archív výrobce

Sencor Element 7

Článek

Stroj od společnosti Sencor není na pultech obchodů žádným nováčkem, v bezmála dvou desítkách obchodů se nabízí již více než dva roky. Nízká cena ale podle všeho zákazníkům vyhovuje, proto se tento tablet stále ještě prodává.

Žádný výrobce totiž levnější přístroj na pultech obchodů aktuálně nenabízí. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se model Element 7 prodává od 1089 Kč. V jednotlivých obchodech se nabídky samozřejmě liší, ale i v tom nejdražším je cena stále ještě příznivých 1399 Kč.

Foto: archív výrobce

Sencor Element 7

Horší čitelnost na slunci

Jak už samotný název napovídá, stroj má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů.

Právě rozlišení bývá u dražších modelů citelně vyšší, díky čemuž je možné na stejně velké ploše zobrazit daleko více informací. Intenzita podsvícení dotykového panelu je navíc o něco horší než u konkurence. Problém tak může představovat horší čitelnost na ostrém slunci.

Foto: archív výrobce

Sencor Element 7

Procesor ATM7021A Dual Core pracuje na frekvenci 1,0 GHz a k dispozici má zařízení 512 MB operační paměti a 4GB úložný prostor. Malá kapacita operační paměti je největší brzdou celého přístroje. Odezva operačního systému Android je kvůli tomu citelně pomalejší.

Pro srovnání například tablety s cenovkou okolo tří tisíc korun bývají mnohonásobně rychlejší. Je to dáno jednak výkonnějšími procesory, jednak větší kapacitou operační paměti. Samozřejmě ani tyto přístroje se nemohou měřit s vrcholnými tablety, které se v obchodech nabízejí za deset tisíc korun a výše.

Nepůsobí laciným dojmem

I přes nízkou cenovku nepůsobí zařízení laciným plastovým dojmem. Přístroj je navíc poměrně lehký, váží dokonce ještě méně než populární iPad Mini od společnosti Apple, což není u levných modelů zas tak obvyklé.

Zamrzí snad jen hardwarová tlačítka, která jdou mačkat přece jen o něco hůře než ta virtuální na displeji. Mohlo však jít jen o chybu testovaného kusu.

Foto: archív výrobce

Sencor Element 7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám