Hlavní obsah

Špičkové mobily zlevnily o tisíce

Novinky, mif

Těsně před začátkem letních prázdnin lákají tuzemští prodejci na velké slevy chytrých telefonů. U těch nejlepších modelů je tak aktuálně možné ušetřit klidně i několik tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Obchodníci se snaží zbavit skladových zásob dříve, než vypukne dovolenkové šílenství. (Ilustrační foto)

Článek

Nabízí se otázka, proč najednou zlevnilo takové množství smartphonů? Důvod je prostý, obchodníci se snaží zbavit skladových zásob dříve, než vypukne dovolenkové šílenství.

Hned po prázdninách se totiž na pultech obchodů objeví celá řada nových mobilů, které se budou snažit zaujmout zákazníky na předvánočním trhu. A o starší kousky tak nejspíše lidé budou mít daleko nižší zájem.

U špičkových přístrojů, jejichž cena se pohybuje nad hranicí deseti tisíc korun, jsou slevy nejmarkantnější. U levnějších modelů se slevy pohybují spíše v řádech stokorun, i když i zde je možné narazit na výjimky.

Lákavé ceny čínských modelů

Na zajímavé cenové nabídky je možné narazit velmi často také u čínské produkce. Není ale všechno zlato, co se třpytí. Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu.

Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte. Před nákupem je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“.

Například na internetových fórech nebo nákupních rádcích, jako je Zboží.cz. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Na Zboží.cz je možné najít zároveň nejvýhodnější cenu. Stačí do vyhledávače zadat název požadovaného telefonu, případně ještě hledání zpřesnit doplňujícími informacemi, například zda je přístroj na prodejně dostupný k okamžitému vyzvednutí nebo jakou má barvu.

Samsung Galaxy S6 edge: displej na třech stranách

Galaxy S6 edge představuje aktuálně to nejlepší, co je možné od společnosti Samsung zakoupit. Vlajková loď jihokorejského elektronického gigantu má hned dvě nej. Jde o nejvýkonnější smartphone na světě a jeho displej je umístěný na nejvíce stranách – dotykovou plochu na čelní straně i obou bočnicích zatím žádný jiný výrobce nenabízí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

5,1palcová obrazovka s rozlišením 2560 x 1440 pixelů plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikaci (o nových zprávách a zmeškaných hovorech), ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Titul nejvýkonnější smartphone na světě si pak tento model vysloužil především díky prvnímu 64bitovému procesoru, který byl vyroben 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

  • Cena v dubnu: 23 800 Kč
  • Cena v červnu: 20 400 Kč

Xiaomi Mi4: pořádná dávka výkonu z Číny

Xiaomi Mi4 patří k těm nejvýkonnějším mobilním telefonům na světě, stejně jako tomu bylo u předchůdce. Přístroj se tak pochlubí jedním z nejlepších poměrů cena/výkon na trhu.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Základem aktuálně nabízeného modelu je čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti. Stejně jako u předloňského modelu Mi3 se novinka prodává ve dvou různých provedeních, která se liší pouze kapacitou úložného prostoru – 16 a 64 GB.

Čínský smartphone nabídne displej s úhlopříčkou pět palců a s rozlišením 1920 x 1080 bodů (1080p). Xiaomi Mi4 pracuje pod operačním systémem Android.

  • Cena v dubnu: 9400 Kč
  • Cena v červnu: 7900 Kč

HTC One M9: sází na perfektní zvuk

Vlajková loď HTC One M9 se svým vzhledem velmi podobá předchozím dvěma generacím. Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. Konstrukce je pak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem. Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Celkově zvukový projev je jednou z nejsilnějších zbraní tohoto výrobce, díky nové technologii Qualcomm Immersive Audio mohou lidé ve sluchátkách poslouchat hudbu až ve 24bitové kvalitě. Tedy ve vyšší kvalitě, než nabízejí hudební CD nosiče.

V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

  • Cena v dubnu: 18 600 Kč
  • Cena v červnu: 16 300 Kč

Kazam Tornado 348: extrémně tenký smartphone

O svižný chod modelu Kazam Tornado 348 se stará osmijádrový procesor MediaTek MT6592 taktovaný na frekvenci 1,7 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti a 16GB úložný prostor.

Foto: Novinky

Kazam Tornado 348

Výrobce láká mimo jiné i na nadstandardní tříletou záruku a bezplatnou výměnu displeje v případě neúmyslného poškození během prvního roku. To vše je zahrnuto již v ceně přístroje.

Přístroj od britské společnosti Kazam zaujme především svou extrémně tenkou konstrukcí s tloušťkou pouhých 5,15 mm, díky níž se tento smartphone dostal až do Guinnessovy knihy rekordů.

  • Cena v dubnu: 7400 Kč
  • Cena v červnu: 6500 Kč

Sony M4 Aqua: odolnost hraje prim

Sony M4 Aqua jasně ukazuje, že odolné chytré telefony nemusí být kdovíjak drahé. Novinku je možné aktuálně zakoupit za méně než sedm tisíc. Příjemnější cena se samozřejmě promítla do hardwarové výbavy tohoto stroje. Ten nepatří k high-endu, ale svým výkonem rozhodně ostudu také neudělá.

Foto: archív výrobce

Xperia M4 Aqua

Díky certifikaci IP 68 je nová čtyřka plně vodotěsná, do hloubky až 1,5 metru může být ponořena na dobu půl hodiny. Konstrukce zároveň smartphone brání před vniknutím prachu a jiných nečistot.

V útrobách novinky se skrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 s frekvencí 1,5 GHz, grafický čip Adreno 405 a 2 GB operační paměti. Displej má úhlopříčku pět palců a rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů.

Pro uložení dat pak slouží 16GB paměť, kterou je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSDHC. Novinka pracuje s operačním systémem Android 5.0 Lollipop.

  • Cena v dubnu: 8000 Kč
  • Cena v červnu: 6700 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám