Hlavní obsah

V Česku se začne prodávat extrémně levný tablet se sedmipalcovým displejem

Novinky, zgl

V Česku se začne prodávat extrémně levný tablet se sedmipalcovým displejem Společnost PocketBook začne začátkem příštího měsíce prodávat v České republice nový počítačový tablet nazývaný SurfPad, který bude zákazníky lákat především na velice nízkou cenu. Pořídit jej bude možné za necelé tři tisíce korun, díky čemuž bude patřit mezi ty nejlevnější přístroje na tuzemském trhu.

Foto: PocketBook

PocketBook SurfPad

Článek

Srdcem SurfPadu od společnosti PocketBook je gigahertzový procesor Cortex A8, který má k dispozici 512 MB operační paměti. Na trhu jsou samozřejmě i daleko výkonnější tablety se čtyřjádrovými procesory, v dané cenové kategorii má však novinka přesto poměrně slušný výkon.

Foto: PocketBook

PocketBook SurfPad

Displej tabletu má sedmipalcovou úhlopříčku a rozlišení 800х480 obrazových bodů. Rozměry přístroje jsou 202,08 х 116,32 х 10,85 mm a hmotnost 285 gramů. PocketBook SurfPad tedy patří zároveň mezi ty nejlehčí tablety na trhu.

Novinka má vestavěnou paměť s kapacitou 4 GB. Tu je ale možné v případě potřeby dále rozšířit díky paměťovým kartám typu microSD až o dalších 32 GB. Takto velká karta se dá v dnešní době pořídit už za necelých 600 Kč.

Foto: PocketBook

PocketBook SurfPad

Už v základu má přístroj, který pracuje pod čtvrtou generací operačního systému Android, předinstalovanou celou řadu aplikací.Vedle webového prohlížeče je k dispozici také kancelářský balík Office Suite, e-mailový klient, multimediální přehrávač, souborový manažer i program na výuku angličtiny.

Aby výrobce mohl snížit cenu tabletu na co možná nejnižší, vybavil jej pouze jedním vestavěným fotoaparátem na přední straně. Tento 0,3megapixelový senzor slouží výhradně pro videokonference, jako fotoaparát tedy PocketBook SurfPad využít nelze.

Foto: PocketBook

PocketBook SurfPad

K internetu se připojíte výhradně prostřednictvím bezdrátových WiFi sítí. Verze s 3G modulem se nenabízí. Přenášet data mezi tabletem a počítačem je možné výhradně prostřednictvím klasického USB kabelu, protože novinka neobsahuje Blutooth adaptér.

V tuzemských obchodech by se PocketBook SurfPad měl začít prodávat už v průběhu příštího týdne za cenu 2990 korun. K dispozici bude v barevných kombinacích černé a šedé, černé a bílé i černé a červené.

Reklama

Výběr článků

Načítám