Hlavní obsah

Logitech Speaker Lapdesk N550 – dobře hrající podložka pod notebook

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podložka Logitech Speaker Lapdesk N550 je určena pro notebooky do velikosti 14,1“. Využití najde hlavně při položení na klín, když si chceme udělat při práci či zábavě s přenosným počítačem pohodlí. Vylepšením navíc jsou dva integrované reproduktory o výkonu 2 W, které umí poskytnout kvalitní a dostatečně hlasitý zvuk.

Článek

Jelikož jsou notebooky a netbooky mezi spotřebiteli stále oblíbenější, roste i počet příslušenství pro ně. Podložky pod notebook jsou jedním z nich. Jejich výhoda je jasná. Při položení notebooku na klín vzniká mezi tělem a notebookem velké teplo, které nesvědčí ani jedné straně. Notebook navíc může tlačit nebo si u něj můžeme zakrývat boční či zadní ventilátor.

Pokud si ale mezi klín a notebook položíme kvalitní podložku, bude se notebook chladit a nohy se nebudou otlačovat ani oteplovat. A právě v tom je smysl podložek pod notebooky. Některé mají navíc i nějaké to vylepšení. V dnešním testu si ukážeme podložku Logitech Speaker Lapdesk N550, která má již dle svého názvu navíc dva reproduktory.

Velmi kvalitní zpracování

První věc, která vás po rozbalení podložky z krabice potěší, je hezké hnědobílé barevné provedení. Na první pohled působí Speaker Lapdesk N550 hezkým dojmem. Po osahání zjistíme, že použité materiály jsou kvalitní, podložka je pevná a vše sedí, jak má. Na druhou stranu ještě aby ne, když stojí kolem 950 korun. Za takovou cenu už chceme kvalitu a něco navíc. A k tomu se dostaneme za chvíli.

Foto: Logitech, Novinky

Připojení k notebooku přes USB konektor lze uskutečnit z pravé i levé strany.

V částečně průhledném balení najdeme pouze podložku. Nic jiného není potřeba. Její vrchní kryt je skoro celý bílý, plastový. Ve spodní části jsou dvě otevírací zarážky, aby počítač nesjížděl. Z dotykové strany s počítačem jsou pogumované, ke vzájemnému poškrábání tak nedojde. Dva reproduktory o výkonu dva watty jsou v horních rozích podložky. Kolem nich je hnědošedé gumové orámování.

Nečekaně hlasité reproduktory

Ač se výkon dva watty u reproduktorů může zdát malý, v případě podložky Speaker Lapdesk N550 to neplatí. K propojení mezi počítačem a podložkou pro přenos zvuku a napájení slouží USB kabel, jehož začátek je za lemem, uprostřed mezi reproduktory. Jeho délka je necelých 50 centimetrů. Můžeme ho zasunout za lem jak doleva, tak doprava po obvodu podložky. To podle toho, na jaké straně notebooku chceme USB konektor použít.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Velikost notebooku 14 palců je hraniční pro plnohodnotné použití reproduktorů. U takto velkého notebooku už jsou častečně zakryty.

S operačním systémem Windows 7 není potřeba instalovat žádné ovladače, pokud máte povolenu funkci Windows Update. Ta si najde ovladače podložky sama. Pro ostatní OS je možné stáhnout ovladače na stránkách výrobce. Reproduktory jsou nečekaně výkonné. Pokud podložku zapojíte, pustíte hudbu a máte náhodou zvuk ve Windows nastavený na maximum, budete vědět hned od prvního okamžiku, co umí.

Na maximální hlasitost se běžně poslouchat nedají, to už je moc a i samotné reproduktory nestíhají. Pro běžně hlasitý poslech jsou však ideální. Kvalitou by si nezadaly ani s běžnými menšími reproduktory za přibližně dvě stě korun, kterých je na trhu poměrně hodně. Ovládat hlasitost navíc nemusíme skrze počítač. K tomu jsou určena tři tlačítka na pravé straně podložky - zesílení, zeslabení a vypnutí zvuku.

Tenké polstrování na spodní straně 

Aby bylo položení podložky na klín či nohy pohodlné, je spodní strana polstrovaná. Vrstva je velmi tenká, a to je dobře. Pokud by totiž bylo polstrování silnější a měkčí, docházelo by k pocení těla. Pod tenkou vycpávkou je hned pevný plast.

Podložka se dá používat i na stole, tam však trpí podkluzováním. To by mohlo být jedno z mála negativ, jenže k používání na stole není určena. Pokud chcete podložku pod notebook pro práci na stole, tuto si nekoupíte. Při hledání, zda má Speaker Lapdesk N550 ještě nějaké minus či nevýhodu mě napadá jen bílé provedení, které se po čase používání zašpiní. Bál bych se hlavně stop po ošoupání notebookem.

Hodnocení a závěr

Dnes jsme si představili zajímavou podložku pod notebook Logitech Speaker Lapdesk N550. Podložka je určena pro pohodlné používání notebooku položeného na klíně či nohách. Není určena pro podložení notebooku na stole. Má dva kvalitní reproduktory, které se napájí jen přes USB a mají ovládání hlasitosti přímo tlačítky na podložce. Zpracování i použité materiály jsou velmi dobré.

Menší omezení je ve velikosti notebooku. Podložka je určena pro přenosné počítače do velikosti 14 palců. Nevýhodou mohou být bílé plasty na vrchní části, které se po čase používání pošpiní, ošoupou. Jenže právě kvůli kombinaci bílé a hnědošedé vypadá podložka tak dobře na pohled. Cena je v tomto případě adekvátní kvalitě a pohybuje se okolo 950 korun. Celkově nemá podložka Logitech Speaker Lapdesk N550 žádná větší negativa, je však určena pro specifické použití na klíně či nohách, a to pouze s menšími notebooky a netbooky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám