Hlavní obsah

Výdaje na zabezpečení počítačů jsou stále vyšší

Hrozba internetových útočníků je v celosvětovém měřítku stále skloňovanější problematika. Není proto divu, že si zabezpečení informačních strojů žádá stále vyšší náklady. Světové tržby za zabezpečení informačních technologií ve světě letos vzrostou na 10,5 miliardy dolarů (164,7 miliardy Kč). Proti minulému roku jde o nárůst o 11,2 procenta.

Foto: Novinky

Neustále vzrůstající počet internetových zločinů si žádá vysoké zabezpečení našich systémů.

Článek

"V roce 2012 trh se zabezpečením informačních technologií překoná 13 miliard dolarů. Podniky i úřady si čím dál více uvědomují důležitost komunikace s ostatním; následně se tak zabezpečení IT stává významným faktorem v podnikání," připomněl hlavní průzkumový analytik Gartneru Ruggero Contu. Čím dál větší zájem o bezpečnostní software mají podle něj malé a středně velké podniky.

Často opouštějí strategii jednoho bezpečnostního nástroje a pořizují si zabezpečení o více stupních a funkcích. V krátkodobém výhledu ale sehraje roli ve firmách i úřadech nastavení priorit.

Organizace musejí splňovat čím dál náročnější požadavky regulátorů a zároveň prokazovat, že se na zabezpečení IT utrácelo s rozmyslem. Gartner připomíná, že takové investice jsou opodstatněné. V krátkodobém výhledu je bariérou také celková ekonomická nestabilita, která na výdaje do IT pravděpodobně dolehne.

Zejména se to pozná na nákupu nových softwarových licencí. Vysoká míra fúzí a akvizic může nové nákupy softwaru také omezit. Ceny ale půjdou dolů díky konkurenci v oboru a vstupu velkých podniků do hry, včetně Microsoftu a Googlu.

V dlouhodobém výhledu přetrvá potřeba mít k dispozici nástroje proti útokům nepřátelských programů i vůči nechtěným nehodám. Na trh mají vliv i změny ve způsobu dodání bezpečnostních produktů, kdy se koncoví uživatelé čím dál více zajímají o bezpečnostní software formou služeb.

Reklama

Související témata:

Související články

Viry denně infikují milióny počítačů

Každý den jsou po celém světě infikovány milióny počítačů nějakým virem. Antivirové programy jsou ve většině případů nedostatečnou ochranou. Pojďte se podívat...

Výběr článků

Načítám