Hlavní obsah

Všechny chyby opraveny. Distribuce velké podzimní aktualizace Windows 10 opět spuštěna

Novinky, rim

Hned několik chyb ve velké aktualizaci operačního systému Windows 10 museli řešit programátoři společnosti Microsoft. Kvůli tomu byla dokonce distribuce celého balíku vylepšení na více než měsíc pozastavena. Americký softwarový gigant ji nicméně nyní opět obnovil.

Foto: mif, Novinky

Operační systém Windows 10

Článek

Windows 10 October 2018 Update byl vydán zkraje října. Už po pár dnech začali nicméně někteří uživatelé hlásit závažné chyby, kvůli čemuž byla aktualizace ze serverů Microsoftu nakonec stažena.

Vyřešit všechny problémy a obnovit distribuci velkého balíku nových funkcí a vylepšení se podařilo až tento týden. V současnosti jej je tedy možné opět stahovat prostřednictvím služby Windows Update, případně instalaci mohou uživatelé vyvolat sami prostřednictvím nástroje zvaného Pomocník s aktualizací Windows 10.

V našem dřívějším článku se dozvíte, jak na to. [celá zpráva]

Problémy s mizejícími daty

Programátoři Microsoftu museli řešit problémy s mizejícími daty. Nejčastěji se jednalo o dokumenty, které po instalaci jednoduše z disku zmizely. Pokud lidé neměli zálohu, o data nenávratně přišli.

Jedna z dalších chyb se týkala předinstalovaného programu pro práci se ZIP archivy. Tento nástroj se při rozbalování nezeptal uživatele na to, co má dělat s duplicitními daty a stejné soubory už jednou uložené v konkrétní složce se přemazaly.

Uživatel tak mohl snadno přijít o rozdělanou práci, uložené fotografie, videa, ale například i hudbu. [celá zpráva]

Windows 10 October 2018 Update přináší spíše drobnější vylepšení, která ale dokážou uživateli ušetřit spoustu času a nervů – například chytřejší kopírování souborů či lepší vyhledávání. Stejně tak inženýři v Microsoftu zapracovali na propojení PC s mobilem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám