Hlavní obsah

Virtuální asistentka Alexa se odmlčela. Kvůli přetíženým serverům

Novinky, rim

Uživatelé virtuální asistentky Alexa od společnosti Amazon hlásili během vánočních svátků problémy s fungováním služby. Na vině byly podle všeho přetížené servery poskytovatele služby a nebývalý zájem o chytré reproduktory.

Foto: archív výrobce

Chytrý reproduktor Amazon Echo, který je domovem virtuální asistentky Alexa.

Článek

Jedním z hitů letošních Vánoc byly bezesporu chytré reproduktory, které v sobě ukrývají virtuální asistenty. Především tedy ty od Amazonu, jak se ukázalo během svátků.

Jak lidé začali houfně zapojovat chytré reproduktory Amazon Echo na Štědrý den, servery poskytovatelů služeb to nevydržely a potýkaly se s velkými výpadky. Především se to týkalo evropských uživatelů, jak upozornil server TechRadar.

Problém trval dva dny

Problémy přitom nepřetrvávaly pouze během 24. prosince, ale také v průběhu následujícího dne. Potvrzují to také stránky DownDetector, prostřednictvím kterých se ověřuje dostupnost různých webových služeb.

Naopak amerických uživatelů se výpadky týkaly pouze okrajově. Nejvíce se problémy projevily ve Velké Británii, ale například také v Německu. S nedostupností služeb se nicméně mohli setkat také tuzemští uživatelé.

Nefungovala ani mobilní aplikace

V největší špičce hlásila Alexa nemožnost připojení k internetu, případně uživatelům sdělila, že jejich požadavek nelze splnit.

Nefunkční mimochodem nebyly pouze chytré reproduktory, ale také mobilní aplikace společnosti Amazon.

V současnosti by nicméně již Alexa – a tedy chytré reproduktory i mobilní aplikace – měla fungovat bez jakýchkoliv problémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám