Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 10 přijde v říjnu

Novinky, rim

Operační systém Windows 10 se dočká v letošním roce již druhé velké aktualizace. Ta přinese nové funkce a další vylepšení. Majitelé desítek se všech novinek dočkají v průběhu října. Informovali o tom zástupci Microsoftu na veletrhu IFA v německém Berlíně.

Foto: mif, Novinky

Windows 10

Článek

Velké aktualizace zvané Creators Update se dočkaly desítky už letos na jaře. Už tehdy však americký softwarový gigant avizoval, že další várka novinek do Windows 10 dorazí ještě před koncem roku.

Nyní je již jasné, že by se tak mělo stát přesně 17. října. Právě tento den totiž bude oficiálně uvolněn balík zvaný Fall Creators Update, který přinese další dávku vylepšení. Zástupci amerického softwarového gigantu již nyní naznačili, na jaké novinky se mohou uživatelé těšit.

Foto: archív výrobce

Volitelně bude možné přikoupit dva bezdrátové ovladače.

Desítky se připraví na příchod systémů pro smíšenou realitu. Řeč je o speciálních helmách, jako je nedávno představený model Dell Visor. [celá zpráva]

Uživatelské účty na různých zařízeních budou propojené. Takže člověk bude moci začít pracovat na jednom počítači a v případě potřeby dokončit všechny úkony na úplně jiném stroji. Zajímavě vypadá také časová osa, která dovolí uživatelům „vrátit se v čase“, aby mohli zjistit, na čem jste pracovali před dvěma hodinami nebo klidně i před dvěma měsíci.

Hromada nových funkcí

Jak už bylo uvedeno výše, hromady nových funkcí se desítky dočkaly už v průběhu jara. Creators update se dá přeložit jako aktualizace pro kreativce. A je to pravděpodobně nejvýstižnější pojmenování, které mohl americký softwarový gigant použít. Nové funkce totiž cílí právě na kreativce.

Americký softwarový gigant se s novou aktualizací zaměřil také na dovednosti operačního systému Windows 10 v oblasti 3D technologií. V novém Malování 3D lze vytvářet trojrozměrné objekty, jednoduše měnit barvy, přidávat nálepky nebo měnit 2D objekty v trojrozměrná umělecká díla. Výtvory lze navíc snadno sdílet s ostatními, využívat můžete 3D kresby ostatních i pro vlastní díla, pokud to jejich autoři dovolí.

Foto: archív tvůrců

3D Malování

Pozornost byla v aktualizaci věnována také hráčům. Svá zápolení s protivníky budou uživatelé moci snadno streamovat na internet. A to přímo z prostředí desítek, aniž by se museli někam přihlašovat či instalovat dodatečný software.

Jednoduše je možné vytvářet také turnaje, stačí k tomu pár kliknutí. Turnaje bude možné vytvářet prostřednictvím funkce Arena. V ní si uživatelé nastaví vlastní pravidla a určí, kdo přesně může hrát.

Další vylepšení se týkají prohlížeče Microsoft Edge, a to především komfortnosti použití a zároveň i otázky zabezpečení. Právě oblast zabezpečení a ochrany soukromí se vylepšila i v rámci celých desítek.

Více se o vylepšeních, která balík Creators Update přináší, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Hry je možné snadno streamovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám