Hlavní obsah

Velká aktualizace desítek může způsobit problémy. Kvůli místu na disku

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se již nějakou dobu mluví o tom, že společnost Microsoft vydá příští měsíc velkou aktualizaci operačního systému Windows 10. Server Neowin však nyní upozornil, že chystaný update může způsobit některým uživatelům problémy, a to především kvůli své velikosti.

Foto: archív výrobce

Operační systém Windows 10

Článek

Nová aktualizace se bude jmenovat Windows 10 October 2018 Update, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Finální verze aktualizace by měla být již hotová, Microsoft ji však zatím nabízí pouze pro vývojáře. Redaktoři serveru Neowin si přitom všimli toho, že v dokumentaci tohoto updatu přímo americký softwarový gigant upozorňuje na možné problémy.

Počítače s menšími úložišti

Mají se týkat především starších počítačů a notebooků, které nemají dostatečně velký prostor pro ukládání dat. Nicméně i celá řada moderních strojů je vybavena rychlými SSD jednotkami s nízkou kapacitou, a tak se problémy patrně budou týkat i takovýchto strojů.

Kolik jednotek GB bude k instalaci zapotřebí, se v dokumentaci neuvádí. Zástupci Microsoftu nicméně doporučují uživatelům provést „běžnou systémovou údržbu“. Tedy smazat přebytečné soubory a programy, které se již nepoužívají, aby na disku bylo více místa.

Surfování na internetu, práce s textovými dokumenty, ale i prohlížení filmů a poslouchání hudby. Při všech těchto činnostech se na pevný disk ukládají pracovní soubory. A právě ty bude nutné před instalací aktualizace také odstranit, zatočit s nimi dovedou například aplikace CCleaner či System Mechanic.

Vyjde příští měsíc

Na jaké nové funkce a vylepšení se mohou majitelé operačního systému Windows 10 těšit, není zatím zřejmé, americký softwarový gigant se zveřejněním detailnějších informací otálí.

Je však jisté, že se aktualizace dočkáme již příští měsíc, neboť velký balík nových funkcí a vylepšení se jmenuje October 2018 Update, tedy říjnová aktualizace. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám