Hlavní obsah

První mobily se systémem Firefox se začnou prodávat ještě tento měsíc

Novinky, mif

Už v průběhu následujících dvou týdnů by se měly začít oficiálně prodávat první telefony s operačním systémem Firefox, které byly odhaleny začátkem roku. Určeny budou především pro vývojáře. Uvedl to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Geeksphone

Telefon s operačním systémem Firefox

Článek

„Telefony s Firefox OS se začnou prodávat během pár dní. Co se týče ceny, tak ta zatím nebyla oficiálně stanovena, ale zahraniční zdroje uvádí, že cena slabšího modelu (Keon, pozn. red.) by měla být lehce přes 100 dolarů, model Peak pak za necelých 200 dolarů,“ konstatoval Cvrček.

Foto: Geeksphone

Keon (vlevo) a Peak

Základní model Keon bude disponovat procesorem Qualcomm Snapdragon S1 s taktem 1 GHz a 512 MB operační paměti. Úložný prostor dosahuje kapacity 4 GB a je možné jej rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. Novinka nabídne 3,5palcový displej s rozlišením HVGA a třímegapixelový fotoaparát.

Druhý model nazvaný Peak ve srovnání s Keonem bude vybaven 4,3palcovým IPS displejem s rozlišením qHD a osmimegapixelovým fotoaparátem. Peak bude také výkonnější, a to především díky procesoru Qualcomm Snapdragon S4, který bude pracovat na frekvenci 1,2 GHz. Ve výbavě obou modelů nebude chybět WiFi, světelný senzor, GPS čip či G-Senzor pro automatické otáčení displeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám