Hlavní obsah

Programy, bez kterých se váš počítač neobejde 2/2

Cena počítačů neustále klesá. Hodnota programů zato zůstává víceméně konstantní. Vybavit počítač vhodnými aplikacemi proto stojí více peněz než samotný hardware. Ovšem není třeba programy nakupovat. Ani je nelegálně kopírovat. Světová síť je totiž zaplavena softwarem, který je dostupný zcela zdarma, případně za minimální poplatek.

Foto: Profimedia.cz

Vhodný software vám může značně ulehčit práci a ušetřit čas.

Článek

Řady takzvaných „free“ programů, které můžete na internetu stáhnout zcela zdarma, se navíc pořád rozšiřují. Jen musíte vědět, kde je hledat. Poradíme vám.

Levně na viry

AVG 8 Kvalitní antivirový program z rukou českých programátorů. Ne, není nejlepším na trhu. Na druhou stranu stojí méně než podobně schopná konkurence. Seženete jej ve dvou verzích. Buď jako čistý antivir, nebo jako souhrnný bezpečnostní balík. (Kdo nechce platit, může využít programu McAfee Security Center. Abyste jej mohli používat zdarma, musíte se však zaregistrovat na adrese safety.aol.com.)

Klady: česky, přehledné menu
Zápory: velikost v paměti RAM

Zeď proti útokům z netu

COMODO FIREWALL Firewall pro ochranu počítače před útoky z internetu. Nástroj sleduje všechny aplikace, které se snaží připojit ke světové síti, analyzuje jejich chování. Chrání počítač před trojskými koni. Informuje o všech chybách nebo závadách v systému, na které narazil. Uživatel si může nastavit úroveň ochrany, jakou program poskytuje.

Klady: poměrně schopný program, který je zcela zdarma
Zápory: anglicky, laici s ním mohou zápolit

Přehrajete všechno

Skvělý videopomocník MV2 PLAYER Výborný multimediální přehrávač mnoha souborů. Mezi jeho klady patří například zobrazení hned několika verzí titulků najednou, výběr dekodéru pro audio a video a podpora dálkového ovládání. Aplikace zvládne vypnout počítač po dohrání filmu. A z videa umí udělat také komix.

Klady: slovo dokonalý dostalo nový význam
Zápory: ukončena podpora. Ujme se programu někdo?

Pro zábavu

Raketou do nitra Země THRUSTBURST Co takhle místo oběda proniknout s vesmírnou lodí do nitra planety? Stylová, chytlavá, ale zato docela těžká retro gameska na vás čeká.

Po přístupu na web umlautgames.net klikněte na disketu, stáhněte asi 3mb soubor, rozbalte a hrajte. Ovládání je šipkama (trysky) a spacem (laser na ničení nepřátel).

Klady: skvělá hra, která budí dojem starých časů
Zápory: vysoce návykové, zmeškáte nejen oběd…

Reklama

Související témata:

Související články

BSA: Pirátského softwaru v Česku neubývá

Zatímco v Evropské unii je pirátství na ústupu, ve světě nelegálního softwaru přibývá. Může za to zejména zvýšená poptávka po nelegálních programech ze strany...

Výběr článků

Načítám